Thursday, January 23, 2014

wheather

salam...

sekarang wheater di malaysia dah menjadi sejuk right ? 
dekat kuantan nie suhu dah mencapai 15'C apatah lagi
di indonesia yang dah pun turun salji.. subhanallah 
and dengar2 citer minggu depan para pengkaji cuaca menjangkakan salji akan turun di terengganu..

bearing dikatakan sudah beralih arah..
kawasan yang paling sejuk bukan lagi di bahagian kutub..
disebabkan perubahan bearing tersebut berkemungkinan ade beberapa buah negara akan tenggelam.. (info dari lecture as')

member as' dah gaya orang duk obersi jerp.. siap dengan sweater, kain lilit kat leher, sarung tangan and topi kain tuh..
gaya orang nak main ski pun ade..hehehe

tapi bile dipikirkan balik dunia sekarang dah semakin berubah..
so, banyak2 kan lah muhasabah diri..

Dan apabila kiamat semakin hampir, ramailah yang meminta keampunan sedangkan hati masih kufur. Daripada itu, ramai yang menangis dengan penuh sedih supaya dimasukkan ke syurga. Tetapi, mereka semua telah mengikuti mata satu, yg tertutup sebelah mata dan sebelah lagi mempunyai tanda "kaf","fa","ra" (kafir). 

Jangan kita tergolong dalam golongan ini. Kiamat itu pasti. Jom hijrah sahabatku yang baik.. ( copy paste dari statement member)


salam penutup dari as'... 
see ya~

Tuesday, November 5, 2013

holiday mariiii....

salam..


alhamdulillah, tamat sudah semester 5..
tinggal satu sem je lagi nak graduate *tak sabar ku rasaaa*

minggu exam memang perah habis-habis la otak untuk mentelaah semua subjek yang masuk exam.. nasib tak pengsan je...
mane tak nye, study last2 minute, actually we should say last2 day isn't ?? kalau last2 minute tu melampau sangat rasanye..
gaye dah nak masuk dewan exam sangat baru nak study je maksud "study last minute" tuh kann.. 

kalau otak korang macam pendrive or hardisk *besar sikit space kann* ke boleh la nak kata study last2 minute..
copy n paste je.. cume tunggu nak belek2 kertas je untuk di'copy'.. kompem "for plat" tiap2 sem.. memang tabik sepering la kat sape yang dapat "for plat" tiap2 sem dengan mengamalkan study last2 minute sebelum masuk dewan jerr..
*masalahnye ade ke ?? so, jangan nak berangan la nak aku tabik sepering kat korang ea..*

usaha tu perlu ade untuk mengecapi sesuatu kejayaan..  
meskipun usaha dengan bersungguh2 n dapat hasil yang tidak beberapa memuaskan, tak ape la.. itu semua ujian, janji usaha itu ade.. jangan berputus asa n jadikan kegagalan tu satu cabaran dan pengajaran untuk korang berubah ke arah lebik baik.. ye tak ??

as' *gantian untuk aku* nie pun dah cuba usaha yang terbaik..
cuma tunggu keputusan keluar je.. 
cemerlang atau sebaliknye as' terima je dengan redha.. 
tak perlu ungit kembali perkara yang dah lepas kan..

so, disebabkan tamatnya n holidaynye as'.. 
as' terpakse la jadi suri rumah sepenuh masa...
korang jangan ingat cuti tu cuti semata2 je.. ingat balik boleh rehat 24/7 n goyang2 kaki ja ka ? 
dalam mimpi pun jangan harap la nak happy2.. especially orang pompuan, memang nak kata jadik bibik pun bisa duduknya di rumah...

kalau orang laki, maybe dieorang buat hal masing2 je kot 
*opss, sorry if anyone is touching with my statement.. i don't mean it*
that from my observation la.. if not true, bagus la tolong2 parent dengan ape2 kerja yang boleh ditolong..
dapat jugak parent korang rehat.. insyaallah masuk syurga..

and from doing house chores, i can release my stress and bored..
it not bad and difficult thing to do, right ?
so happy holiday to me ~

p/s : i hope i and all my friends got excellent result for this semester... amin ~
if u think calling as' is sound creepy, pliss comment and i will change it.. thanks for all reader...

adios ~~ 

Friday, June 28, 2013

kawan kerana rupa dan harta... cehh !!!

salam...

tajuk post kali nie banyak berlaku di sekeliling kita...
antara sedar dan tak sedar je..
aku paling pantang kalau orang jenis yang agak memilih kawan..
lebih-lebih lagi kalau seseorang nak pilih kawan yang cantek, kaya, hot and glamour jerrr...

especially kalau dia jenis perasan yang diri dia tu cantik sannngat..kompem nak pilih kawan yang sewaktu dengannya... 
*pelik aku dengan orang macam tuh*

tu baru satu kes, ade jugak jenis kawan sebab orang tu kaya..
alang-alang kawan tu boleh la belanja-belanja kannn...
kalau berkawan sebab hati ikhlas tu alhamdulillah la, takde niat sebergitu...

tapi jenis berkawan sebab latar belakang orang tu or adew udang disebalik batu... *kesian udang tuh,selalu dipersalahkan* ish3x
tu memang mintak pelempang laju-laju jerp aku nak bagi..

ok, yang tuh kita tak kisah sangat..
tapi ade jugak yang satu ni, dah la memilih kawan yang cantik2 je.. pastu membuli or mensisihkan orang yang kononnya tak setaraf dengan diri dia la kooowwt... 
yang tu aku eeiiyy eeiiyy je kann..
hakhakhak... jangan la sebabkan orang tu tak cantik korang boleh layan die sesuke hati..

agak-agak la sikit kalau nak memilih kawan tuh.. 
jangan la sampai menyakitkan hati orang lain..
kawan biar seribu-sejuta pun takpe,takde sape nak larang.. kalau ade meh sini aku bagi flying kick free on charge je.. kekasih biar satu - yang ni jangan nak lebih2 yerr..

muka dah cantik, dapat geng cantik2, kann lagi cantik kalau perangai pun cantik.. sweet giituuwww
so, jaga adab pergaulan sesama manusia dan batas2 pergaulan jika bersama orang bukan mahram..

bukan nak berceramah or berlagak baik n alim..
just nak menegakkan keadilan sesama manusia.. sebab perkara ni berlaku di sekeliling dan banyak aku dengar cerita dan kesedihan orang lain.. walaupun perkara tu tak terjadi dekat kita, tapi tak adil bagi orang yang menanggung semua tu..
semua ciptaan Allah cantik tapi takde satu pun yang sempurna melainkan-Nya, cuma kita yang buta.. 
hanya pandai menilai dari luaran saje..

semua kekayaan dan kecantikkan tu sementara dan kita nie hanya pinjam je..bila2 je Allah boleh tarik balik.. 
so, bersykurlah dan jangan mensia-siakan kelebihan itu dengan melakukan sikap yang menampakkan keburukan disebalik kelebihan itu..

sampai sini je luahan hari ni..
nak tido golek-golek atas tilam yang empuk - yeahh, balik kg
till then, wasalam :D

Shiny Green Star