Monday, December 19, 2011

Cara untuk Tebus Baucar Buku RM200 untuk pelajar IPTA/IPTS

❤• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ ❤•

...salam...
mulai 1 januari 2012,sumer pelajar IPT n form 6 akan mendapat baucar buku bernilai RM 200.00...







Bajet 2012 memperuntuk kan RM200 untuk setiap pelajar di IPTA, IPTS, Politeknik, Matrikulasi/Asasip Sains dan pelajar Tingkatan 6.syarat-syarat untuk mendapatkan Baucer ini adalah seperti berikut :

1. Semua pelajar warga negara Malaysia yang berdaftar sebagai pelajar aktif di IPTA, IPTS DAN POLITEKNIK mengikuti pengajian pada peringkat Diploma, Sarjana Muda, Sarjana dan Ph.D,matrikulasi/asasi dan pengajian persediaan termasuk pelajar di tingkatan 6 secara sepenuh masa dan separuh masa di institusi pengajian tinggi dalam negeri pada Januari 2012 layak mendapat baucar buku bernilai RM200

2. Pengagihan baucar buku kepada pelajar-pelajar dibuat melalui IPTA, IPTS, Politeknik dan sekolah masing-masing dalam bulan Januari 2012. Sila hubungi IPT dan sekolah masing-masing untuk untuk mengambil baucar berkenaan.

3. Semua IPT telah menyediakan senarai nama pelajar, berserta nombor Kad Pengenalan dan Nombor Metrik / Nombor pendaftaran mereka yang layak. Pelajar perlu memastikan nama, no. kad pengenalan dan cop IPT masing-masing diisikan pada setiap keping baucar yang bernilai RM50.00 setiap keping.

4. Baucar buku boleh ditebus di semua kedai buku yang menyertai program ini dan penyertaan kedai buku adalah terbuka kepada semua.

5. Baucar ini adalah untuk pembelian buku – buku akademik, jurnal, majalah ilmiah dan peralatan pembelajaran berdasarkan keperluan IPT masing-masing. BukuInterlok dah tak perlu dibeli kerana dah dikeluarkan sebagai buku teks sastera.

6. Tuntutan bayaran balik baucar akan dibuat oleh kedai buku terus kepada Bank Simpanan Nasional (BSN). Tuntutan hanya boleh dilakukan sehingga 30 April 2012

7. Tempoh masa sah laku baucar buku ini adalah selama tiga bulan mulai daripada 1 Januari hingga 31 Mac 2012.

8. Pelajar tidak dibenarkan sama sekali menebus baucar buku ini dengan wang tunai.


so,korang manfaatkan lah baucar tu dengan baik2 k...


that all...see ya~ 

Friday, December 9, 2011

nak tengok!!!

salam...

yuhuuuu....
jackie chan muncul dalam episod Running Man...
emm,x caye??


tengok nie...(so,sile2 la percaye ye)
btw,memang btoi pon...teruskn membaca ye..



Chinese top star Jackie Chan appears on SBS’s Running Man!


Top star Jackie Chan made a special appearance on a special Hong Kong episode of SBS’s Running Man.



Recently in a recording of Running Man, top Chinese star Jackie Chan gave out the missions himself to the members of Running Man.
The members seemed very surprised, and could not believe what they are seeing.
The members of Running Man met with special guests: actress Lee Min Jung and Jung Yong Hwa of C.N Blue, and started on their mission that Jackie Chan gave them.
This special episode of Running Man at Hong Kong will show many tourist attractions such as, Soho Street, Avenue of Stars, Victoria Peak and much more.
The special episode of Running Man that Jackie Chan appears in will air on December 11 at 5:00 p.m.(at korea,ok
nk tengok....huhuhu
thats all...anyong~

Wednesday, December 7, 2011

awesome!!!! love iphone more n more~

salam...

love iphone?
i love iphone.....hehehe~
look at this video make me love iphone more n more...
i wish i can get 1...

Stereo Hearts-Gym Class Heroes Ft.Adam Levine-(Avery iphone cover)  


awesome right..
kalau aku x dapat beli gitar pown dapat beli iphone pown jadik 
la kan(kononnyew lerr).....
leh maen gitar dalam phone pon ok pe....
doa2 kn la ye ntuk aku supaya dapat iphone...hehehe~

ok,chao~


Sunday, December 4, 2011

only 2 week left~

salam n good morning readers...

monday morning huh!! Hari yang aku paling x suke....
kenape??
sebab hari isnin hari pertama kena mulakan langkah mcm g keje @ g sekolah @ g kelas n other else...
selalu kena bangun awal(memang liat nk bangun)
sbb bru lps bercuti walaupun just 2 hari je bercuti..

hmmm.....i know(2x)..
mesti korang nk ckp sekarang nie tengah cuti kn...
i mean,selalunyew la kena wat sumer tu blew hari isnin kn...
am i right??

ok2,straight to the point,post 'only 2 week left'(wahh,tajuk mcm nk wat filem lak,hakhak) nie 
nk citer sal cuti sem aku sebenarnyew..
hehehehe....

cuti sem aku kini tinggal 2 minggu je lagi...
huhuhuhu,sedih ku rasa(sila terharu ye)...
rase mcm baru 2 hari je cuti sem bermula....
nampaknyew aku akan kembali sibuk dengan pelajaran
x lame lagi..

sem 2 bermula n subjek yang 'killer' sedang menantiku...
huhuhuhu~
tapi apakn daya....terpaksalah hadapinyew dengan tabah kan...
harap dapat wat yang terbaik sem dpn n sem2 seterusnyew..

tapi,aku x puas ati tol r...
cuti dapat sekejap je...
rase mcm cuti hari lepas2 sampai tinggal 2 minggu je lagi nie,mcm aku x sempat nk wat pe2 aktiviti pown kat umah....
mase cepat tol berlalu..
btol la pe orang kate hidup itu singkat je....

so,sekarang aku nk gunakan mase yang adew nie dengan 
aktiviti2 yang berfaedah n luangkn mase bergembira bersame2 keluarga..
hmm..leh tahan idea aku nie kn....
hahaha...

ter'over' suda...
ok,stop merepek!!! kite teruskn citer dalam post nie..
so,mcm yang aku ckpkn....aku nak wat sesuatu aktiviti sebelum
cuti sem aku habis..
t..t.ta...tapi...aku x tau aktiviti pe nk wat(bengong suda)...
uuwwaarrhhh.....
x de idea aktiviti ma....

hehehe....leh x korang 'bantu' sket kawan korang yang satu ni??
emm,sila jgn pikir bukan2 maksud perktaan 'bantu' tu...

just tolong bagi idea aktiviti yang berfaedah la...
emm,ok smpai kat sini je la entry post kali...
anyong~

Monday, November 28, 2011

apa perlu dibuat selepas final exam...

salam...


bersarang suda blog ku inih....muahaha... sorry,buzy sket kebelakangan ini... biasalah kn,nme pown student(blagak suda)...ok stop mrapu.... actually,aku update blog nie pown sbb da abis final exam...so,adew la mase free...hehehe~

bilew tyme blaja,sibuk nk cpt abis....tp,bilew da abis final...bosan tatkala tak tau apa nk buat.....huhuhu...nielah hidup ku yg tak ubah2 dr dulu lg...

so,disebbkn x de keje(mmg x br'keje' pown)aku update lerr blog yg da smkin dilupakn ini dgn mngubah template baru...template baru nie pown x lerr secntik mne,just stakat nk mngubah pndngn... em,ok aku tau ayat aku x bbrapa nk betul...maybe bm aku x lerr seterer org 'genius' kn....

nk mnambahkn idea yg x sberapa nk adew nie aku nk show kt korang video nie : enjoy it !!!






aku tau walaupun video ni x de kne mngena ngan post aku kali ni,tp wat x tau je la ea..
harap korang dpt pngajaran dr video nie...
tabik mat lutfi~
harap mat lutfi teruskn usaha membuat video yg dpt mmberi kesedaran kpd org ramai...


k,bye~

Friday, August 26, 2011

yess!!!!appieynyewww.....

salam...


hi,u all.....firstly aq nak ucap thanks kpd sesape yang follow n baca blog yg x seberapa ini....
ok,straight to the point,aq appiey sgt da dpt balik umah.....
alhamdulillah,smpai umah dgn slmat semalam pada jam7.31 p.m....


sebagai seorang pelajar yang dduk jauh dari keluarge nie kompem mesti x sabar2 nak balik blew tyme boleh balik kan.....excited bagai dapat emas permata....cewah!!! ibarat je la....
inikan pula balik tyme nak raya,lagi la rindu nak balik.....nak brpuasa ngan family,n buat kuih rmai2....
emmmm.....mesti meriah giler lebih2 lagi kalu adik bradik rmai or sdare mare adew balik....


ok,dikesempatan nie aq nak ucapkan selamat berpuasa walaupown da lme puasa start,n selamat menyambut hari raya x lame lagi n nk mohon maaf kalu adew silap dan salah selama korang kenal aq kat dunia luar or dlm dunia ict nie.........





sesapa yang balik naik bas,kereta,motor or ape2 kenderaan yang adew di muka bumi nie,selamat smpai umah n berhati2lah dlm prjalanan.....ingt2lah org yg trsayang yg mnunggu utk beraya bersama di kampung(sape rumah die kat kampung la kan)....




ok,salam aidilftri(coming soon)...
p/s : sebarang penggunaan bahasa or ayat yg x beberapa betol nie arap simaafkan....

Tuesday, August 23, 2011

segmen : JOM JOIN GADIS BLOGGER~

salam....



okeyh,aq da join segmen nie plop....
sorry,kali nie pown aq x de post aper2 story....
as usually la busy......adew assignment + tutorial + quiz + test.... macam2 r kita kne wat sbgai pelajar nie kan..

klu korang nak join segmen nieih klik je di SINI ...
tarikh tutup pernyertaan segmen nie pada 31 ogos  nie.... so,hurry up!!!
nnti da busy nak raya kan....so gnekan masa terluang nie dgn baek... aq tag 2 orang nie :
nur hafizah
nur fadzilah
ok tu je......anyong~

Friday, August 19, 2011

ZIARAH RAYA BLOG~

salam...




klik here~


aq da join segmen di atas nie jugak...hahaha(x de keje la tuh asyik dok join segmen jerp)
Nama aq Nur Asma',taun nie as usually la raya kat umah aq dlu...pastu baru balik kg nun di nogori....klu nak join segmen nie pulok,klik je tulisan wane ungu kat atas tuh...
kat sumer pembaca,pelawat or TERmelawat blog nie,aq nak ucapkan selamat ari raya...mintak ampun kat ibu bapa blew blek umah nnti ea....k,salam n bubai~

Wednesday, August 17, 2011

Rileks sebentar Mau promote Blog anda...

salam...






jom join segmen nie kalu nak promote anda punya blog...
caranya senang aja klik SINI...

tarikh tutup pernyertaan segmen nie sampai jam 10 malam nie je...
so,cepat2~







   


Thursday, August 11, 2011

bengang + sedih...(T___T)

salam ramadhan.....

ari nie bengang btol la...
as usually,ari nie kne wat quiz lg,quiz computer lak tuh....
aq nie mne la pndai sgt sal komputer2 nieh....stakat tekan2 je pndai lerr....
so,time wat quiz tuh trcengang skjp sbb x tau ape2 pown nak jwb cmner
wat pnye wat(try la jugak kan) dpt lerr markah secotet...
tidddddaaaaaaaaakkkkkkkkkkkterkejut aq blew dpt markah cmtu, ingt dpt la jugak separuh markah keww......
sedih tol la....nak nangis pown adew sebab quiz nie leh amik sekali jerp....
huhuhuhuhu~ nak wat balik,nak wat balik,nak wat balik

tapi apa kan daya,terpaksa lah terima kenyataan bahasa saya nie x lerr genius....ye tak!!! 
aq nie juz manusia biasa....
oklah,aq chaou dulu....


selamat menyambut bulan ramadhan dan selamat berbuka...

x tau nak kate appiey ke or sedih....

salam....

seperti biasa lerr rutin harian ku sebagai seorang pelajar ipta,kene mengharungi pelbagai cabaran yang x trhingga...mean kene gie kelas stiap hari dr pagi smpai petang(cewah!!!skema kejap...)
aq nak tnye korang,klu tiba2 klaz dibatalkan or lecture adew hal,adewkah anda happy???
x happy??? ce2~jgn nk tipu la....
so,x tau r dlm mnggu nie lecture mcm buzy sgt kot smpai byk klaz x de dlm mnggu nie...
sbgai insan biasa perasaan hapy tu x leh lari dr khdpn...
klu dgr je x de klaz especially pg,mmg appiey(sbb dpt smbng tido blek kot...).....hehehehe,jht x aq...

tp,blew dipirkan blek mcm xhappy plop sbb biase la klu stiap klaz dbatalkan kne r ganti blek sbb nk cukupkn jam kredit....mampus r klu byk klaz dbatalkan n nk kne ganti blek...mau smpai mlm klaz adew...
so,that why aq x pasti nak happy ke or sedih klu klaz x de.....huhuhuhu

smpai nie je la aq leh citer kat korang......busy sket(busy kerrr???)
ok,chao~see ya.....


Tuesday, August 9, 2011

kalau time puasa je MESTI...

salam....



nak join segmen nie la plak..... buat masa nie,aq x byk post citer2 macam yang selalu aq post.....
so,nak meng'update'kan blog nie,aq just mnyertai segmen2 yang aq jumpa dr blog2 yang lain....
yang kat atas nie salah satu segmen yang aq join....segmen nie di'create' oleh abang aq sndiri....

segmen nie menyuruh kita menceritakan apa yang kita selalu buat bila time puasa.....
cerita nie harus dimulakan dengan ayat :
"Kalau time puasa je MESTI........ (suke ati nak tulis berapa patah perkataan....)

ok,nie citer aq....
kalau time puasa je MESTI tido sekurang-kurangnya dalam 2 jam x trmasuk waktu tido malam(lama kan.....hehehe),tengok citer2 yang adew kat dalam lappy akak or adew citer yang menarik kat tv...bilew petang pulak,tolong mak masak kat dapur(ce2 rajin la tuh)-nie sumer kalu aq adew kat rumah tapi skrg nie aq kat ipta....so,tyme puasa gie kelas je la...huhhu(T__T)

that's all~

okeyh,klu sesape yang nak join segmen nie boleh la klik kat belog sempot ....





glitter-graphics.com

jom tambahkan FOLLOWER!!

salam....



jom kita ramai2 tambahkan follower.....sila  klik here untuk join segmen nieh....
so,gud luck!!!

Thursday, July 21, 2011

arrgghhh...mengantuk!!! =, =

salam....


brjmpe lg kite kat dalam blog nieh... firstly,aq nak ucapkan thanks kat sumer yg sudi mengikuti perkembangan blog nieh...arigatou~



so,aq nak tnye korang....prnah x korang cukup tido apabila menjadi seorang yang akan bergelar graduan(emm,betul ke pe yg aq tlis tuh,mcm tnggang trbalik jerp ayat aq-lantak lah)..
mksudnyew dduk kat ipta/ipts la sng..


aq kompem mesti x pernah cukup tido kan...aq pown camtu jugak...huhuhu




btw,jgn la smpai pengsan pulak sbb x ckup tido....
setakat nie je la yang aq boleh kongsikan dengan korang2 sumer....good luck~



susah benor nak cari kawan kan???

salam...


we see again in this blog...
dalam kekalutan setiap pagi untuk menyiapkan diri untuk menghadiri kelas yang jauhnya berbatu-batu(cewah!!!)..
aq gagahkan diri untuk bangun mandi air yang sejuk(walaupun x la sejuk sgt macam mandi air perigi tu kan) sehingga menusuk tulang-tulang yang ada dalam badan nie semata-mata untuk menghadiri kelas...
kadang-kadang tu teruji jugak la kesabaran dgn kena bangun pagi2 n berjalan jauh untuk gie ke kelas,tiba-tiba kelas dibatalkan...huh!!!kadang2 tuh nak menjerit pon adew macam gamba nie pown adew....






tu satu hal yang membuatkan aq bengang,n satu lagi berkaitan dengan tajuk post kali nie...
biasa la kan,klu nak gie kelas tu mesti la adew kawan2untuk berteman....
but,manusia nie adew berbeza2 sikap dan sifat...ssh kita nak menilai hati seseorg tuh,n cari member or kawan yang betul2 sudi nak berkawan dengan kita nie kan...especially klu orang yang jenis memilih kawan(yang nie ssh nk kita dekati)....


kadang-kadang orang suka menilai kita melalui kelemahan yang kita adew...
ssh nak cari kawan yg betul2 memahami kelemahan dan setia bersama ngan kita susah senang...





aq harap sgt2 dapat jumpa orang yang sudi berkawan dengan aq secara ikhlas n bkn sbb status org tuh....so,aq arap korang dpt cari kwn yg setia ngan korang....
n the last,aq nak mintak maap sgt2 klu aq mnggnakan bhse yg kasar yg mmbuatkan korang terasa...
i'm sorry....



Friday, July 15, 2011

snsd or girls' generation~

salam....



Girls' Generation is a nine-member South Korean girl group formed by SM Entertainment in 2007. The nine members are: Taeyeon (Leader), JessicaSunny,TiffanyHyoyeonYuriSooyoungYoona, and Seohyun. They are often referred to as SoShi (소시Hanja少時), orSNSD, the first of which is an abbreviation and the second, mainly used outside Korea, is an acronym of the group's Korean name So Nyuh Shi Dae.
The group has released two Korean full albums, three Korean mini-albums, one Japanese full album and various singles. Their 2009 hit single "Gee" holds the record for being the longest running No.1 song on KBS's Music Bank, having held the No.1 chart ranking for -9 consecutive weeks. Gee was named song of the decade by the Korean music site, Melon.[1] The group also won various awards in 2009 and 2010, including consecutive Artist of the Year (Daesang) awards at the Seoul Music AwardsGolden Disk Awards, Melon Music Awards, and the Korean Cultural Entertainment Awards.
The group began a foray into the Japanese music scene in late 2010 under Nayutawave Records, a part of Universal Music, with the Japanese remakes of their 2009 Korean hits "Tell Me Your Wish (Genie)" and "Gee".[2] 2010 saw the group reach considerable success in Korea after winning the prestigious Disk Daesang (Album of the Year) and Artist of the Year at the Golden Disk Awards, Seoul Music Awards, and Melon Music Awards respectively. In 2011, the group continued to enjoy much success with their expansion to Japan, becoming the "first Korean girl group to place No. 1 on the Oricon chart and winning several gold disc statuses for selling over 100,000 copies for their albums".[3]

SNSD made their official debut in August 2007 with single Into the New World. They released their first (self-titled) full album in November, with its second track Kissing Youa hit. The album was re-released as Baby Baby in March 2008. The girls also worked in various (solo) projects, e.g. in reality shows, dramas and radios etc.
SNSD released a mini-album, Gee, in January 2009. The title song was a mega hit, breaking various #1 records on music charts. They released their second mini-album,Tell Me Your Wish in June, which was hugely successful as well.
SNSD continued to excel in 2010 – with their second full length album, Oh! in January; a repackaged album, RunDevilRun, in March; and their third mini-album, Hoot, in October – all were best sellers as expected. The group also made their official Japanese debut in September, with single Genie which reached the #4 spot on Oricon weekly chart.
SNSD released their first original Japanese single, Mr Taxi, in April 2011. They released their first (self-titled) full-length Japanese album in June, which reached the top of Oricon weekly album-sales chart.
jom usha sket profile member2 snsd nieh:

Taeyeon

Girls Generation SNSD member Taeyeon picture
Birth name: Kim Tae-yeon (Hangul: 김태연 | Hanja: 金泰妍)
DOB: March 9, 1989
Birthplace: Jeonju, North Jeolla, South Korea
Height: 160cm | Blood type: O
Group leader.
DJ on Good Friend Radio (Chinhan Chingoo) from 2008 to April 2010.
Solo in If – drama OST for Hong Gil Dong (2008).
Solo in Can you hear me – drama OST for Beethoven Virus (2008).
Starred in variety show We Got Married (2009) with comedian Jeong Hyeong-don.
Duet with Sunny in It’s Love – drama OST for Heading To The Ground (2009).
Starred in stage musical Midnight Sun (2010).
Voiced for animated film Despicable Me (2010).
Duet with The One in Like A Star (2010).
Co-host of variety talk show Win-Win (2010).
Solo in I Love You – drama OST for Athena: Goddess of War (2010).
Duet with Kim Bum-soo in Different (2011).

Jessica

Girls Generation SNSD member Jessica picture
Korean name: Jung Su-yeon (Hangul: 정수연 | Hanja: 鄭秀妍)
DOB: April 18, 1989
Birthplace: San Francisco, California, USA
Height: 163cm | Blood type: B
Elder sister of Krystal, member of girl group f(x).
Released two singles, Oppa Nappa and Mabinogi, with Tiffany and SeoHyun.
Duet with SHINee’s Onew in One Year Later (2008).
Duet with Park Myeong-su in NaengMyun (2009).
Starred in Korean production of Legally Blonde – The Musical (2009-2010).
Solo in Sweet Delight – commercial song for SPC Group (2010).

Sunny

Girls Generation SNSD member Sunny picture
Birth name: Lee Sun-kyu (Hangul: 이순규 | Hanja: 李順圭)
DOB: May 15, 1989
Height: 158cm | Blood type: B
Co-DJ of Chun Ji Radio (2007-2008).
Solo in Finally Now – movie OST for Story of Wine (2008).
Co-host of The M (2009-2010) with SS501′s Hyungjoon and then 2AM’s Seulong.
Duet with Taeyeon in It’s Love – drama OST for Heading To The Ground (2009).
Starred in reality-variety show Invincible Youth (2009-2010).
Solo in Your Doll – drama OST for Oh My Lady (2010).

Tiffany

Girls Generation SNSD member Tiffany picture
Birth name: Stephanie Hwang
Korean name: Hwang Mi-young (Hangul: 황미영 | Hanja: 黄美英)
DOB: August 1, 1989
Birthplace: Los Angeles, California, USA (but raised in Diamond Bar)
Height: 162cm | Blood type: O
Released two singles, Oppa Nappa and Mabinogi, with Seohyun and Jessica.
Co-host of Sonyeo Sonyeon Gayo Baekso with Kim Hye-sung (2007-2008).
Solo in By Myself – drama OST for Ja Myung Go (2009).
Duet with K.Will in A Girl Meets Love (2009).
Co-host with Yuri for MBC’s Music Core (2009 – July 2010).
Solo in Banji – drama OST for Haru (2010).

Hyoyeon

Girls Generation SNSD member Hyoyeon picture
Birth name: Kim Hyo-yeon (Hangul: 김효연 | Hanja: 金孝淵)
DOB: September 22, 1989
Birthplace: Incheon, South Korea
Height: 160cm | Blood type: AB
Formed a dance group Little Winners Crew with miss A’s Min (2004) before debut.

Yuri

Girls Generation SNSD member Yuri picture
Birth name: Kwon Yuri (Hangul: 권유리 | Hanja: 權侑利)
DOB: December 5, 1989
Height: 167cm | Blood type: AB
Played a part in sitcom Unstoppable Marriage (2007) alongside Sooyoung.
Duet with Sooyoung in Must – drama OST for Working Mom (2008).
Co-host with Tiffany for MBC’s Music Core (2009 – July 2010).
Starred in reality-variety show Invincible Youth (2009-2010).

Sooyoung

Girls Generation SNSD member Sooyoung picture
Birth name: Choi Soo-young (Hangul: 최수영 | Hanja: 崔秀英)
DOB: February 10, 1990
Birthplace: Seoul, South Korea
Height: 170cm | Blood type: O
Made a brief debut (2002) in Japan as pop duo Route φ with Marina Takahashi.
Played a part in the sitcom Unstoppable Marriage alongside Yuri (2007).
Duet with Yuri in Must – drama OST for Working Mom (2008).
Played a part in movie Hello Schoolgirl (2008).

YoonA

Girls Generation SNSD member Yoona picture
Birth name: Im Yoona (Hangul: 임윤아 | Hanja: 林允兒)
DOB: May 30, 1990
Birthplace: Seoul, South Korea
Height: 166cm | Blood type: B
Played a part in drama 9 Ends 2 Out (2007).
Played a part in drama Woman of Matchless Beauty (2008).
Starred in drama You Are My Destiny (2008-2009).
Starred in drama Cinderella Man (2009).
Starred in variety show Family Outing 2 (2010).
Solo in Innisfree Day – commercial song for Innisfree (2010).

SeoHyun

Girls Generation SNSD member Seohyun picture
Birth name: Seo Joo-hyun (Hangul: 서주현 | Hanja: 徐珠賢)
DOB: June 28, 1991
Birthplace: Seoul, South Korea
Height: 168cm | Blood type: A
Group maknae.
Released two singles, Oppa Nappa and Mabinogi, with Jessica and Tiffany.
Duet with trot singer Ju hyun-mi in JjaRaJaJja (2009).
Starred on variety show We Got Married with C.N.Blue’s Jung Yong-hwa (2010).
Solo in It’s Ok Even If It Hurts – drama OST for Kim Soo Roo (2010).
Voiced for animated film Despicable Me (2010).
Featured in Let’s Go – G20 Seoul Summit OST (2010).
Solo in Journey – drama OST for Paradise Ranch (2011).
Shiny Green Star