Saturday, July 21, 2012

berpuasa...ramadhan~

salam al-mubarak...


wah...lain sikit bunyi ye tak... well,dibulan yang penuh keberkatan ini,eloklah buat pahala banyak2... tinggalkan daripada membuat dosa (patutnye bukan pada bulan ramadhan jew,tapi setiap masa..)



hari nie dah hari ke dua umat islam berpuasa.. alhamdulillah,aku pun dah berpuasa untuk kali yang ke dua..
ok,nak dijadik kan cerite... sepatutnya aku nie menyambut 1st puasa kat poli,tapi lepas dah dapat lampu hijau from felo,hurmm ape lagi cabut(lari)la dari poli lepas settle sumer bende...
i mean pendaftaran,check in bilik and so on la yang kene uruskan..

pagi nak bertolak tuh memang kalut gile lah sebab kene bertolak awal before pukul 8.30 a.m... mau bangun pukul 6...
hurmm,nak ke sana mengambil masa 2 jam dari rumah..
memang tak sempat derr.. bersiap2 pown bertolak dah pukul 6 setengah lebih.. opkos la sampai pun nak dekat 9 pagi..
mau tak mengamuk pensyarah yang handle kiteorang pagi tuh masa aku sampai... hehehe,sorry sirrrrr.. 


at least,aku awal la jugak dari orang2 yang lagi lambat dari aku sebab dieorang siap kene marah lagi nak pensyarah tuh depan2..
sentap hati maknak gak aku kalu kene macam dieorang tuh..
btw,thanks mum and dad for drive laju2 sebab nak kejar pukul 8 setengah tuh..mum and dad,meh nak kiss sikit meh,muuuuuuaaahh =..=~ love u~ (only for my mum and my dad okeyh)


ok,berbalik dari kes sebelum nieh..
DONE!! daftar pengajian dah settle... so,lepas nie nak daftar kamsis a.k.a asrama and check in bilik...
mak aiiii la aku sebab sampai2 kawasan pendaftaran kamsis tuh memang padat and mampat la orang tengah berbaris.. 
mau tak mau aku kene jugak join perbarisan tuh.. mau aku tak berbilik sat gie kalu tak berbaris... huhuhu


sesak~ tu jew yang aku dapat gambarkan tyme beratur tuh..
tak kire la tyme nak masuk bilik pendaftarn tuh or tyme nak kuar dari bilik tuh.. penyek2 aku nie,mau sampai jadi lempeng adew kowt..tapi alhamdulillah,dapat la bilik..
dah tuh ape lagi...cepat2 cari bilik,masuk..


and know what happen?? memang terbaik la bilik... aku tabik r sape penghuni sebelum nieh,korang memang suke buat bilik tuh macam stor kannnn..
hangin satu badan aku dibuatnyew..
ingat masuk2,nak terus kemas barang... tapi terpakse la kemas bilik tuh dulu.. nasib baik la hari tuh 1 day before puasa..
adew la tenaga nak charge balik.. thanks again for my mum sebab tolong kemaskan sekali..


dah siap kemas bilik tuh,ayah call suruh cepat sikit sebab nak kejar jemput adik pulak.. hurmm,sempat kemas bilik jew la jawabnyew..barang2 sumer campak je dulu dalam almari..
and then,cabut la balik rumah..wehehehe...
dapat puasa kat umah hoii,dapat puasa kat umah hoii~ opss,i should say-alhamdulillah...


tapi nak apologize jugak kat member2 and my lovely roommate sebab tinggal kan korang camtuh jew.. aku nie memang kawan yang teruk kan.. i'm so sorry guys.. i didn't mean to do that to u alls..


ok,no tear tear..
nak wish jugak- selamat menyambut ramadhan al-mubarak to readers and also to my fwenz... 
nak mintak maaf jugak jika empunya belog nie adew menggunakan bahase yang annoying kat korang or post yang buat korang terase kew,and also bahase yang agak kasar ke... sorry sangat2..


so then,wassalam..selamat berpuase~







Tuesday, July 17, 2012

rahmat~

salam...

wahhh,cuaca hari nie mendung jerp...
tak panas,jemur basuh baju memang tak kering la jawabnyew..
sedap nyew la kalo tido...
*heh!! =..= aku nie memang keje tido je la cuti sem nie..huhu*

petang nie turun jugak hujan...
hujan tu rahmat..
so,jangan nak merungut... bersyukur lah yerr walaupun korang lejut basah dek hujan..jangan marah2 okeyh..
tu maknenyew suruh korang mandi la tuuww.. korang busuk kowt..
hehehe...just kidding-kidding ok..
peace no war~

caye tak cakap aku,kalo korang tengah hangin kan.. gie lompat keluar rumah mandi hujan..
kompem korang tak panas hati dah...sies nie..
sejuk je rase.. macam air hujan yang mengalir kat badan tuh bawak sekali turun rase panas di hati tuh...

tapi jangan la pulak melampau-lampau main hujan mengalahkan budak-budak sekolah rendah.. nanti tak pasal-pasal korang demam seminggu,dah tak dapat wat pe2.. tak dapat nak pergi kelas,kerja and so on..

tapi saje-saje nak suruh demam dek main hujan lame-lame pown satu tektik yang bagus tak nak pergi kelas or kerja kannnn...
(huh..tanduk dua dah kuar..ngeh3x~)
ish..ish..ish...itu sungguh tak bagus...
jangan lakukan aksi ini dirumah atau dimana-mana..

jangan marah kepada hujan,kerana itu juga bermaksud korang marah dengan Allah iaitu pencipta hujan itu... semua yang berlaku adew hikmahnyew.. bersyukurlah terhadap ape yang berlaku..

so,salam bicara oleh saya..
wassalam~




Saturday, July 14, 2012

kuih tradisional~

salam...


caye tak korang kalo aku kate aku buat dodol...
hahaha... ape??tak caye??
hamboih,hamboih...tak caye yeww...
nak bukti kew...


tak yah bukti-bukti nyew lah,bukannye aku nie penjenayah yang di dakwa nak tunjuk bukti-bukti bagai..
sebab aku just kelentong korang jerpp..
correction di atas,aku bukan buat dodol.. tapi,aku gie tengok orang buat dodol...
aku tukang makan sajew..hoho...


bab makan,bagi je kat aku.. tapi mesti makanan yang halal lagi suci la..tak mo yang haram-haram ok...
hahhaa...rajin tak aku gie kenduri *heh!! =..= tu pown kene pakse  sepoloh kali oleh mak den*
aku nie kuuuurreeennnggg sket kali bab2 gie kenduri nie...
bukan apew,malas nak bersiap.. nak kene gosok baju satu hal...
hadoooiiyy~


and satu lagi masalah negara aku tak beberape suke gie kenduri nie ialah sebab aku nie tak pandai nak bergaul dan bermesra dengan orang..
kalo orang tanye sepatah,aku jawab sepatah..
tu je la... kalo nak berborak macam ala2 kawan rapat tuh memang jaoh berbatu la jawabnyew...
seriously, memang tak pandai..kekok bengkok jew rase dengan orang lain..


ok,berbalik citer dodol tuh.. kan aku kate aku gie tengok orang wat dodol.. mesti la duduk berdekatan dengan kuali dodol tu kan,so memang kene serang sokmo la dek asap berkepul-kepul tu..
mata dah meroh berair-air dah...pedih kowt...
aku lari kanan,asap bertiup ke kanan...aku lari kiri,asap bertiup kiri... dah macam main galah panjang je aku rase...hakhakhak...


tapi merase la jugek tengok macam mane orang buat dodol...
makanan legendary warisan nenek moyang tu kowt.. kene bangge okeyh.. step by step aku tengok care buatnyew..
kenape,aku nak buat ke nanti??? heh!! tunggu la bertaon-taon pown memang tak kederat aku nak mengacaunyew...


tapi tak tau la pulak kowt-kowt mak aku nak buat kann,aku adik beradik la mangsa nak mengacau dodol tu.. laju2 jew aku volunteer nak cop kacau dodol masa awal-awak k.. *sebab mase tu tak liat lagi,still cair* senang nak kacau...hoho


so,dapatlah pengalaman tengok care-care membuat dodolnyew..
aku hade,ko hade??? *well,kalo korang adew pown...adew aku kesah!!* tuanng tuanng tuanng~


nie nak berpantun pakai redah sket :


kalo adew kuih yang baru,
jangan dilupe kuih yang lama,
kalo adew kuih moden,
jangan dilupe kuih tradisional..


ok,aku nak get out from here dah..
anyong~ *melambai tangan sambil baut senyum ala2 mintak penumbuk*

Friday, July 13, 2012

origami rama-rama

salam...


tetibe rase nak buat origami la pulak...
sebab adew orang post dekat fesibuk(facebook) care2 nak buat rame-rame... hehehe,macam best la pulak... nak try buat..
korang nak buat pown boleh,meh join aku..
ikut step yang diberi nie:



hah!!! ape lagi...jom buat banyak-banyak pastu gantung kat bilik.. mesti cantik kann... especially for pompan la....
buat warne-warni,mesti lawa..

so,selamat mencube..
sayonara~

tyme exam~

salam...


disebabkan my big bro tengah exam skunk nie kan..
tibe2 teringin nak wat post pasal suasana exam nieh...
korang pown mesti camnie gak kannn....
eleleleh... tak yah nak tipu larrhh,ngaku je... 



sebelum nak exam (maybe nak dekat sehari due baru nak stadi bebetul ye tak?) stadi bagai nak rak pown adew...
konon sampai tak leh tido malam kowt.. *sebab banyak lagi tak bace*...

so,bile mase nak amik exam... jawab jew la pe yang patut walaupun tak tau jawapannyew-bantei je r,janji berjawab....kui3
bile dah kuar dewan exam,buat muke selambe badak...sebab dah tak leh nak buat ape2,mende dah berlalu kannn....

bile dah lepas miggu exam,lega selega leganyew hati..
rase dah tak de batu seratus kilo atas kepale kowt hilangnyew..
dahtu,ape lagi lupe segale yang dah blaja..
tak nak amik tau dah pastu,nak enjoy jew dah yang adew dalam otak...

mende yang blaja sebelom nie memang dah tak nak amik tau langsung dah,lupe terus... siap dah plan apew nak buat mase cuti nanti...
selalunyew nak carik keje la kannn... nak carik duit..

time nak kuar result baru gabra tahap kucing ilang anak rasenyew... tau pulak takut...hehehe,hope sumer n my bro dapat result yang cemerlang lah ye nanti..amin.. 

ermm,betul tak situasi kat atas tuh..
hahhaa,aku pown due kali lime jew..

ok lah...adioss~

Thursday, July 12, 2012

berubah...

salam...


rasa macam something jew kat dalam hati nie lepas bace satu novel karya Hlovet ber'title' contengan jalanan (hurmm,tak habis2 dengan novel Hlovet die tuh...fuhh)...
jalan citer die penuh dengan pengajaran untuk diri aku sendiri mahupun sesape sahaje yang menghayati isi novel tuh...



dalan novel nie,aku belajar bende baru pasal muzik and art...
name2 and music yang aku tak pernah dengar pown adew diceritekan dalam novel tuh...ceruk sangat ke tempat aku duduk sampai aku tak tau satu haram pasal muzik dieorang nieh.. ke dieorang ni jew tak glamer???(oohhh,aku memang nak kene sepak laju2 ngan fan dieorang nie kowt)
opsss!! okay2,its a mistake.. sorry..
they are very "the legend of the music player" kann...


novel nie mengisahkan 2 orang yang berbeza...
Fend atau nama sebenarnye Affendy dan K2(care sebutnyew K-squre) atau nama sebenar Ku Kamaruzzaman...
citer nie pasal perjalanan dieorang untuk kembali ke pangkal jalan yang benar,jalan yang diredhai oleh Allah swt...


citer yang penuh bagi kesedaran... aku nie dah terlebih feeling dah kowt bace novel nieh... lebih2 lagi bilew adew watak sampingan-chad(irsyad) dalam novel tuh meninggal pada 1 syawal.. perggh,lagi la sentap hati nak bace.. sedih kowt..
nasib baik chad dan Fend sempat menemui jalan yang benar ketika mereka ke Australia pada musim ramadhan sebelum Chad menemuai ajal..


satu baris ayat mampu mengubah hidupnyew :


the man who decide to change on the 12th hours dies on the 11th.


sungguh ayat tuh banyak memberi kesan kepada watak-watak dalam novel nieh... dan sedikit sebanyak kesannyew kepada aku..
rase tercabar pown adew bile bace kesungguhan dieorang nieh untuk berubah..dan aku??
aku akan cube untuk menjadi lebih baik dari diri aku yang sekarang..


lepas bace novel nieh,rase macam teringin pulak nak khatam kan Quran dalam bulan ramdhan yang tak lama lagi nanti...
berjaya tak berjaya tu lain story...
tiada yang mustahil jika diusahakan dengan bersungguh-sungguh kan... 


till then,wassalam~

Tuesday, July 10, 2012

for my fwenz..

salam...


nie untuk member and sesape yang minat modelling tuh boleh la join bukak sekali...
zura,nie adew aku blogwalking,merangkak bagai la aritu....terjumpe satu belog nieh...pasal modelling.. 
untuk yang penggemar stylo hijab nie leh la tengok... dieorang nie model yang menutup aurat okeyh.. sweet jew tengok..


dalam belog nie adew tips kecantikan dan juga tips untuk jadik model...hah zura,pe lagi..usha2 la cepat :


http://aliltlebitofeverything.blogspot.com/

ok,tu jew nak post kali nie...
salam~

magic???

salam...


ce korang tenung gambar nie satu titik mane2 tempat dalam gambar tuh selame 10 saat :


it's disappear right??? magic kann..
kalo yang tak jadik tuh maybe adew masalah penglihatan kowt *huh,aku nie memang nak kene baling ngan buah durian duapoloh bijik jew ngan korang =..=*
ok,sorry.. i'm just kidding jew..

so,tenung lah selame mane korang nak tenung..muahaha
bye bye~

*heh!!postyangsengalpernahakupublish*


Monday, July 9, 2012

mysterious~~

salam...


gud morning u-olls...
dah makan?? dah mandi??? dah kemas umah?? dah basuh baju?? dah jemur?? dah sapu umah?? *ok,tak de motif pown aku tanye sumer tu...saje-saje - sile abaikan jike korang rase nak termuntah*
mysterious?? adew kaitan dengan bende mistik ke???
wuhuhuhuhu~
ok,jangan pikir perkare yang negatif sebelum aku citer yang sebenarnyew...
tendang jaoh-jaoh je perkataan title mysterious tuh...
konon nak wat suspen jerr.. tapi.... aku pelik sebenarnye kenape nie berlaku...something is missing...


jeng....jeng...jeng... ce korang tengok nieh :



ok,dekat dashboard just adew 86 post jew..
*nie tak termasuk yang nak post nie la kan*



but the same time...bile aku klik at nombor 86 post tuh kuar bende nieh..
senarai post yang aku dah publish.. all post is 87 post..
mane datang satu lagi tuh??

aku tak pasti mane satu betul..
and then aku try tengok kat page belog and kire sumer post yang pernah aku publish...sumer sekali 87 post... 
so,sah-sah la dashboard aku yang senget kan..
nak kate dashboard aku bermasalah tak jugak sebab setiap kali di update kan,berubah jew.. haduii yaii..

so,one post is missing!!! but,what???
ok,aku tau tu bukan masalah korang nak kene pikir sampai berkerut-kerut dahi ye tak??
just nak citer jew...huhuhu

tak adew kene mengene pown dengan mysterious tuh and antara hidup dan mati...

nak say good luck kat someone yang tengah berperang dengan pembunuh yang kejam *killer paper* hari nie alang alang tengah menaip kat belog nie kann..
do ur best ye bro...kill that paper,oh yeah yeah~

k lah,nak out selesai kan masalah negara nieh...hoho *macam besou benorrr je masalah nyew*... adioss~


terbaik or terbalik???

salam...

sungguh mencabar kesabaran aku betol bende alah nie...
such a annoying warning that i ever seen...
an error!!! are u have been in this situation before????
word that sometime pop up when u in process to loading something...

ok,that is happen to me today... 
just nak publish satu post nie je pown dah memakan masa nak dekat sejam kowt... nie sumer disebabkan perkataan nie :


An error occurred while trying to save or publish your post. Please try again. Ignore warning

perrrrgghh... bengang jugak la bile kuar bende alah nie setiap kali aku nak post something kat blog...
terpakse aku reload balik... and tengah aku taip-taip,that word is pop up again..
so,aku pown reload reload reload and reload again...
sampai siap satu post nie... bile perkataan tu kuar jew terpakse la aku reload balik... dah nak dekat duapoloh kali kowt adew aku tekan simbol nieh 
dah naik bosan dah kowt symbol nie kat aku yang asyik dok tekan die jew dari mule... maybe sampai dah tak nak di reload kan jew die rase *start dah aku buat ayat merapu kerapu nie*
tapi nak buat camner.. idea kepale otak nie sedang banyak,tyme nie la nak kene post...nanti bile idea dari otak kering kontang ala2 kat gunung sahara tu,tak ke kebengkalai belog nie tak ber update...
nie pown update sebab adew mase free tengah cuti sem...
kalo dah masuk sem baru nanti maybe dah busy nak kene siapkan assignment,project and so on the familiar nye pown adoi ter berr *persis johan - acai cincai buncai* hoho...

tak gitu tuan2 and puan2??? *huh!!ko ingat tengah bagi syarahan ke kat belogger2 nie sumer siap berskema2 bagai ayat* ok, i know that.. sekali sekale,dua kali 2 kaler....hehehe..
ok2,stop this merepek kerepek..

so,berkorban nyew aku sampai terpakse reload banyak2 kali semate2 nak update belog nie untuk tatapan mate korang sambil mulut anda sumer membace dengan penuh kusyuk nyew *heh =..= kusyuk la sangat kannn
ok,sediakan baldi satu masing-masing...

so,korang rase nak bagi aku perkataan terbaik or terbalik sebab aku dapat menahan kesabaran aku tahap dapat publish post nie???

ok lah...dah tak larat nak melayan warning tuh... sampai nie je la... so,adiossss~ =D

Sunday, July 8, 2012

#2 kesian~

salam...


citer nie mengisahkan perasaan aku yang tersangatlah hampa dan terkilan nye...huhuhhu...
aritu kan,aku plan nak keluar jalan-jalan dengan member aku dari sek menengah yang dah lame tak jumpe (nak dekat 2 taun jugak la since after spm)...
macam-macam dugaan yang kiteorang lalui hanye untuk berjumpe sampai kan aku...... kk,this another story,firt thing is..


dugaan yang pertama yang kiteorang lalui :


mule2 bincang,sumer dah setuju nak buat hari rabu sebab hari khamis and jumaat sorang dari member kiteorang dah cakap awal2 nak balik ke kampung.. 
okay la kan sebab sumer dah setuju nak buat hari rabu...
but,after few days before that day come,one of us say that she can't go if we make it on wednesday or tuesday because she had to go somewhere to solve something that urgent...
okey fine then... so,bincang2 balik.. terpakse la buat hari isnin pada minggu tu jugak...


hari isnin *hari perjumpaan semula* :


awal2 dah memang rancang nak bertolak naik bas pukul 9 pagi nie sebab konon nak lepak same2 lameee sikit.. well sebab dah lame tak jumpe,so banyak la story morry nak diceriterkan...
especially kat member dulu2 yang memang dah macam kamcing gigi.. rapat sangat... always together mase zaman sek menengah dolu2...


but then,mase aku on the way nak gie mandi,member aku sorang nie K mesej,katenyew something urgent..
*huh!!! tak habis-habis dengan surprise kann..*
i ask what??...
oh nooooo.... one of us can't go with us today...she relly really can't go...
nak buat camner,memang masalah yang die hadapi hari nie tak dapat nak di elakkan..


semorang tengah gabra-gabra ape nak buat.. cancel or just go on the plan???
memasing sebuk la call and mesej laju tahap hilang jari dah kowt nak tanye ape nak dibuat...
and finally, kiteorang pergi jugak la berjumpe sesape yang adew... so sekarang tinggal kiteorang bertige je la...


8:55 a.m :


aku turun tunggu bas dekat rumah wan aku and tunggu mesej dari member sane bagi arahan yang dieorang dah naik bas *well,rumah dieorang jauh dari rumah aku-mybe nak dekat 45 minit gak la jarak rumah kiteorang
so,better tunggu dalam rumah before the signal that say they r near my place..is it??
aku cakap kat dieorang supaye anta mesej bile dieorang dah sampai area padang golf *15 minute before arrive at my house*..dieorang cakap ok..


aku pown tunggu je la dalam rumah wan sambil belek-belek phone takut tak perasan mesej masuk gara-gara excited sangat nak jumpe dieorang kannn.. so,beberape minit kemudian mesej masuk, ttrruut trruut


"dah nak sampai"


i expect that they're arrive at golf field..
so,aku pown jalan je la menuju ke lebuh raya.. tengah jalan-jalan tuh,bas tu dengan senang hatinye melintas depan aku dengan riak bas tu macam selambe badak nyew...
yang aku nie,dok kelip kelip mate beberape kali sebelum sedar kenyataan nyew... "huh?? tu bas yang dieorang naik tu ke??" - in my heart...
and then my phone is ringing,krrriinng krriinngg~~


me : assalamualaikum *huh,dengan tenangnye jawab sebab tak expect tu bas dieorang*
K : waalaikummusalam..asal tak tahan bas tuh???
me : eh?? korang kat mane nie??? *dah mule gelabah*
K : wei!!! dah lepas rumah ko la... tadi kiteorang nampak ko kat tepi jalan.. nape tak tahan bas tu??
me : la.... tu bas korang naik ke??? tadi korang mesej ingat baru kat padang golf...hahahaha..kan aku suruh korang mesej kalo dah sampai padang golf tu....
K : kiteorang lupe padang golf tu kat mane... kan tadi kite orang mesej dah nak sampai...
me : tak ingat pulak dah... iye iye aku ingat korang dah nak sampai kat padang golf,rupenyew dah nak sampai umah aku ko mesej....hahaha
K : dah tu camner nie???
me : tak pe la,aku tunggu bas lain.. maybe lambat sikit r..
K : ok,sorry sangat2...sies lupe..
me : tak pe..ok lah..


ok,tutup phone yang memang dah canggih itu...*ye ye je canggih*
aku nie pown tunggu la tepi jalan tu menunggu bas lain jemput aku.. huh!! mencabar keimanan aku betul tunggu bas mau nak dekat 1 jam nie sampai dah macam2 gaye aku buat.. goyang kaki nyew,men sepak sepak batu sesorang la,petik daun-daun yang tak bersalah tuh,dok bele2 tudung yang tak ok dek ditiup angin dibawa oleh kete yang lalu lalang la...


nak naik sunburn muke aku duduk tunggu bas yang ntah zaman bile nak datang mengalahkan duduk kat tepi pantai sunburnnyew...
ok,fine!!! dah tak larat sangat tunggu sampai lejut belakang baju aku dek peluh,panas.. aku nak balik!! sambung tido!!!
first thing,mesej member dulu before dieorang pulak sunburn dek tunggu aku yang sedang enak dibuai mimpi tak lame lagi...hahhaha... say sorry first la...


dieorang paham situasi aku...so,ok la..
aku pown balik,penat menunggu sajew2 n sleeeeep nicely...
walaupun aku sedih sangat sebab tak dapat jumpe dieorang tapi still tido sampai tak ingat dunia...hahhaaa,teruk kan aku..
but it true that i am very sad that i couldn't meet u guys...


so,kecian kat aku kannn...alololo~
ok lah,tak yah nak buat muke sedih ala2 kene tinggal kat pulau sesorang lah..


see again with many story...nie kisah benar ok...
sayonara~





Friday, July 6, 2012

citer dulu-dulu...







Salam...







nie citer berlaku a few week ago ok..
hari berlaku nie hari ahad.. correction, pagi ahad..
Kat rumah memang tak de orang sejak semalam..dieorang pergi Melaka sebab nak hantar my oldest sis ke rumah cousin for practical kat sane..
So,tinggal je la aku,mak aku,adik aku and abang aku yang baru balik hari semalam,petang..
So,biase nyew kalo setiap pagi hari ahad,my mum and my dad pergi ke pekan sehari for buy some groceries..

And hari nie mak aku tak de la berteman sebab ayah aku yang pergi hantar nyew..
Aku yang sedang diulik mimpi nie la yang jadi mangsa nyew..huhuhu
Baru nak syok-syok layan mimpi,dah mak aku datang gerak ajak pergi teman beli ikan..

Aku : ajak la abang yang pergi..
Mak : abang awok tu letih..balik semalam.. hari nie nak balik dah ke k-yell(KL)
Aku : ajak la adik(die tu dah besar ok,form 3)..

And...
Mak aku buat endah tak endah jew...
Huh..haru biru sungguh..

Baru nak pejam mate balik,dah mak aku jerit suruh bangun..
Nak tak nak,kene la jugak bangun.. (ko nak jadik anak derake kew???)
Bangun dengan rambut yang kusut masai nyew,capai tuala yang sedia tersangkut di tingkap dan melangkah longlai ke bilik air..

Masuk bilik air,sanggul rambut(sebab tak nak bagi basah)and start mandi...sejuk derr...brr brrr..
Tak selesa kowt pakai tudung kalo rambut basah..
Mucuk rambut ko nanti kalo wat camtuh..
Pakai baju sumer,spray the deodorant,tepek bedak kat muke and sembur perfume sket and then sedia nak bergerak..

Simple-mimple je aku nie..tak perlu mekap or buat muke due lapis.. memang kalo aku outing ngan member2 pown tak mekap..
Aku nie tak suke mekap sangat..
Setakat bedak Compaq,celak and lip balm.. tu je peralatan mekap aku.. no need blasher, eye linear, or so on la perlatan mekap yang len.. ok,aku nie dah melalut ke tempat len dah nie.. hehehe.. we back the main topic

So,gerak la aku dua beranak ke pekan sehari..i mean my mum and me la... aku memang tak suke pergi tempat yang ramai orang sesak mesak macam niehh.. so,aku sumbat la telinge aku nie ngan earphone.. no jerit2 suruh beli ikan nie lah ikan tu lah  just rock n roll on my ears!!!... oh yeahh...

Mak aku rancang nak buat roti jala..hurmm,bab makan aku ceria and always on jew.. haha(teruk nyew perangai)...
But nak membeli bahan2 nyew kemain liyat macam getah ko yerr..
Well,anyone have something that they don’t like..is it???
And satu lagi aku tak suke pergi tempat yang sesak2 nie sebab nape orang pandang aku macam tak pernah nampak orang jerp..
Nape?? Korang nampak aku nie alien ke???
Tau la aku nie kecik and lagat aku nie macam orang dewase..
But..pelik sangat ke???

Sampai pandang aku dari kutub selatan sampai kutub utara..
Nak nak je aku bagi makan tapak kasut aku yang dah memang sedia lawa nieh..hattuii!!!

Waterpark dis people lukin at me like dat,huh???

Aku pown wat2 la pandang dieorang pelik jugak.. u know that,its so annoying okeyh.. and make me soooooo uncomfortable...

So,dah siap beli sumer barang2 tuh..sampai tangan aku nie dah penuh dek plastic je.. balik la,ape lagi..
I’m so hungry..kriuukk~kriiuukk~
Murtabak jom... yahoooo...yum yum~ ngee

So, the end nyew aku pown sampai umah n ngap la murtabak tuh..
The moral of the story :
-   Please don’t make lookin pelik2 kat other people that u don’t know..
-   Please don’t be the jage tepi kain orang la...



hope u-ools paham la citer aku nie....kui3
Ok,I out now..sayonara~





Segmen : Bloglist Winter SheLittleSunshine

salam...



new segmen yanaku join hari nie...
nie sumer angkarmember choki choki aku la nie...
virus sungguh dok bawak dalam dunia beloaku nieh...
nasib la punye member macam tuh kannn(don't terase-rase yeww kawan ku yang comei-comei teletubis...kui3)...

hurmm,ok nie orang yang nak aku di tag kann..
chekidaut -------> iela shasa

ok,selamat menjelajah beloaku nie yer...
so,sayonara... =D




Shiny Green Star