Wednesday, August 29, 2012

i'm so sorry

salam...

aku setuju peribahasa nie... terlanjak perahu masih boleh diundur lagi, tapi terlanjak kata badan binasa.... 
erm,aku tak tau la peribahasa tu sesuai ke tak dengan kejadian nie sebenarnyew... aku bab2 sastera nie bukan dalam bidang aku...so, salah n silap.. mintak tunjuk ajar dari orag yang pro la eh... hoho

ok,aku memang suke lari dari tajuk sebenarnyew kan..
camnie citer yang aku nak kongsi dengan title "i'm so sorry" nie.. aku nie bukan la baik sangat.. kadang2 adew jugak buli orang, kaco2 member.. well,sebab member tu baik sangat.. hehehe

mase tu bincang pasal tempat nak pergi praktikal.. tapi die kene marah dengan lecture tu sebab tak tau name syarikat tempat yang die nak buat praktikal tu.. so,aku nie pown gelak la kat die..
maybe tye tuh die terasa kowt aku gelak kat die... aku nie marah la jugak sebab syarikat tempat die nak buat praktikal tu pown die tak tau.. aku cakap la kat die tak yah la buat kat tempat tuh,aku suruh die join sekali dengan aku.. tapi family die susah sikit..

aku nie kan banyak mulut sket n agak garang la (ops,agak kerrr)..
selalu jugak la aku marah die.. tap tadi je kowt die terasa sket.. sebab aku cakap macam die tak layan,main phone jerp.. *hurmm,padan muke aku kan*... 
so,nak say so sorry la walaupun die tak bace post nie... huhuhu..
btw,i really-really so sorry..

doakan aku baik semula dengan die k...
p/s : nak pujuk tapi tak pandai.. T___T
ok,salam.... 

so sweet~

salam...

just want to share :

ANDAI LELAKI TAHU...BETAPA SAYANGNYA WANITA KEPADA MEREKA...

ANDAI LELAKI TAHU...
Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

ANDAI LELAKI TAHU...
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah mencintai lelaki itu.

ANDAI LELAKI TAHU...
Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itu maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak sesuatu yang terjadi.

ANDAI LELAKI TAHU...
Apabila perempuan cerewet, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

ANDAI LELAKI TAHU...
Apabila perempuan berkata dia mahu kamu berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima kamu seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.

ANDAI LELAKI TAHU...
Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan kamu, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan kamu dan masih menganggap kamu anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. terkadang dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, kamu akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk kamu .

ANDAI LELAKI TAHU...
Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan duit atau hadiah, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat dia rasa dihargai.

ANDAI LELAKI TAHU...
Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak mencintai kamu tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

ANDAI LELAKI TAHU...
Apabila perempuan kata dia rindu dgn kamu, dia benar-benar maksudkannya.

ANDAI LELAKI TAHU...
Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia denganmu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

ANDAI LELAKI TAHU...
Apabila perempuan berkata kasar, dia bukan bermaksud utk berkasar, tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan sikapnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut.

ANDAI LELAKI TAHU...
Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar mencintai anda. Perempuan sulit untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

ANDAI LELAKI TAHU...
Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan . Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun sebenarnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang dapat menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik..


so jage lah insan yang tersayang bagi diri kite~
till then,wassalam

Sunday, August 5, 2012

assignment vs. cabaran

salam ramadhan...


lame aku tak jengok belog kesayangan aku nie(ok,aku tau korang terase nak muntah..so,sediakan baldi sesorang)...
well,dah masuk 3 minggu den dekat poli.. 
dah start blaja pown and opkos r assignment pown dah melambai-lambai kat aku.. 
that why aku jarang update.. nie pown tengah cuti balik umah..
adew la mase sikit bukak internet..


cuti,cuti jugak...tapi kerje berlambak nieh..
memang tak tenang la aku nak rehat bercuti walaupun sebut je tengah cuti balik umah.. tapi tak berehat pown... 


nie tengah fenin nak kene wat assignment and project untuk present lak minggu nieh...
hadoiiyhh,otak pulak tengah kering ala-ala kat gunung sahara..


assignment : nak wat pasal product or service???
oh noooo..... tak tau nak wat camner...need somebody to help me..
sob sob sob~ T.T


ok,sebut pasal assignment tu satu hal.. satu lagi cabaran yang cukup mencabar di bulan puasa nie, PERJALANAN KE KELAS..
kelas memang jauh jarak seinci jew kannn(sile bace dengan nada perli yerr)...


umpama jarak bilik aku kat utara,kelas lak kat selatan...
huh,terbaik la kann... mengah aku nak berjalan...
sampai je kelas rase macam nak mandi balik jew.. berpeluh-peluh..
jadual aku memang dapat srategik schedule yang perfect r...


rase nak tanyeww jer sape yang wat jadual tuh.. aku nak ucap terima kasih sangat-sangat la sebab wat jadual camtuh...
nak bagi pengsan kamiorang kowt misi dieorang...huhuhuu~


btw,aku tau tu sumer dugaan dari Allah s.w.t... nak uji kesabaran aku... aku just bersabar n buat jew la pe yang patut seorang hamba lakukan... betul tak??


ok,aku dah tenang...alhamdulillah~
p/s : ape pown yang berlaku kat korang tak kire la something yang buruk or baik.. sabar dan teruskan lah dengan tenang.. jangan marah-marah ok..


see ya again~ selamat berpuasa n selamat berbuke..
wassalam...







new friend in blogger~

salam ramadhan...


hari nie dah masuk hari ke-16 umat islam berpuase kan..
minggu nie pown dah sibuk kat bandar orang berpusu-pusu cari barang untuk persiapan hari raya nanti.. baju raya la, barang hiasan rumah la, cat rumah and so on... 


ok,stop this merepek kerepek... sumer diatas tiada kene mengene pown dengan ape yang aku nak citerkan sebenarnyew nie...
straight to the point,adew sorang new friend kat belogger nieyh.. nak perkenalkan lah sikit die nih..


maklumlah,orang kenalan aku jugak... 
kalo korang nak visit blog die nie klik nama nie ---> syimir  
nie aku curik sikit "about me" die tuh :


Mendapat pendidikan awal di S.K Lebak, Temerloh(97-04). Seterusnya melanjutkan pengajian ke SMKT(2005- 2 bln je) SMA AL-KHAIRIAH (05-09). Sekarang Melanjutkan pengajian Dip. Perakaunan & Undang- undang di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Jengka, Pahang Darul Makmur...


nak tau lebih lanjut pasal die nie,chekidaut la blog die okeyh...
kot2 korang kenal,mane la tau kan... hoho..


ok lah,aku out dulu k..



Shiny Green Star