Tuesday, November 5, 2013

holiday mariiii....

salam..


alhamdulillah, tamat sudah semester 5..
tinggal satu sem je lagi nak graduate *tak sabar ku rasaaa*

minggu exam memang perah habis-habis la otak untuk mentelaah semua subjek yang masuk exam.. nasib tak pengsan je...
mane tak nye, study last2 minute, actually we should say last2 day isn't ?? kalau last2 minute tu melampau sangat rasanye..
gaye dah nak masuk dewan exam sangat baru nak study je maksud "study last minute" tuh kann.. 

kalau otak korang macam pendrive or hardisk *besar sikit space kann* ke boleh la nak kata study last2 minute..
copy n paste je.. cume tunggu nak belek2 kertas je untuk di'copy'.. kompem "for plat" tiap2 sem.. memang tabik sepering la kat sape yang dapat "for plat" tiap2 sem dengan mengamalkan study last2 minute sebelum masuk dewan jerr..
*masalahnye ade ke ?? so, jangan nak berangan la nak aku tabik sepering kat korang ea..*

usaha tu perlu ade untuk mengecapi sesuatu kejayaan..  
meskipun usaha dengan bersungguh2 n dapat hasil yang tidak beberapa memuaskan, tak ape la.. itu semua ujian, janji usaha itu ade.. jangan berputus asa n jadikan kegagalan tu satu cabaran dan pengajaran untuk korang berubah ke arah lebik baik.. ye tak ??

as' *gantian untuk aku* nie pun dah cuba usaha yang terbaik..
cuma tunggu keputusan keluar je.. 
cemerlang atau sebaliknye as' terima je dengan redha.. 
tak perlu ungit kembali perkara yang dah lepas kan..

so, disebabkan tamatnya n holidaynye as'.. 
as' terpakse la jadi suri rumah sepenuh masa...
korang jangan ingat cuti tu cuti semata2 je.. ingat balik boleh rehat 24/7 n goyang2 kaki ja ka ? 
dalam mimpi pun jangan harap la nak happy2.. especially orang pompuan, memang nak kata jadik bibik pun bisa duduknya di rumah...

kalau orang laki, maybe dieorang buat hal masing2 je kot 
*opss, sorry if anyone is touching with my statement.. i don't mean it*
that from my observation la.. if not true, bagus la tolong2 parent dengan ape2 kerja yang boleh ditolong..
dapat jugak parent korang rehat.. insyaallah masuk syurga..

and from doing house chores, i can release my stress and bored..
it not bad and difficult thing to do, right ?
so happy holiday to me ~

p/s : i hope i and all my friends got excellent result for this semester... amin ~
if u think calling as' is sound creepy, pliss comment and i will change it.. thanks for all reader...

adios ~~ 
Shiny Green Star