Monday, October 8, 2012

wahai candidates PMR !!!

salam...

hari esok bermula lah peperangan my lil sis dengan musuhnyeww...
peperangan yang besar jugak la... harap die tak kalah di tangan musuh...

hakhakhak (aku memang suke buat orang pening) ok ok...
esok adik aku nak exam PMR... nak wish kat die SEMOGA BERJAYA!!! GOOD LUCK!!! GANBATTE!!! AJA AJA FIGHTING!!! n sewaktu dengannye...

                  
eh?? eh??? adew orang jeles kah di sini?? candidate PMR jugak ke?? alololo...
takpe takpe... aku gurau je lah...
aku wish jugak kat korang semoga buat yang terbaik esok...
jangan main-main, jangan hampa kan harapan kedua ibu bapa korang, jangan rosakkan masa depan korang... ok... 
dengarlah orang yang sudah mengalami pengalaman ini (cewah,belagak besou la plak aku nieh...hahaha)
tak rugi usaha lebih nie kan, mane la tau dapat lebih...
hahahaaaa.... dah macam penceramah la plak...

ok, stop ceramah sampai di sini sebab aku tau student kompem majoriti nye tak suke dengan ceramah kan kan kan...
tak ya nak tipu lahhhh... =P
well sebab aku pown gitu gak dulu... lalalalaaaa
but, sekarang tak dah.. insaf dah... so, jangan jadik macam aku mase dulu-dulu k...

so, pasti kan korang n adik aku sekali(especially nyeww...no exceptional okeyh) dapat 8A+ keatas (sape yg amik lebih 8 subjek tuh)

            

bangga kan mak bapak korang n bukti kan yang korang boleh berjaya... DO UR BEST, INSYAALLAH U WILL SUCCESS NOW AND FUTURE..
always doa and pray to beg from Allah for successful ok...

see ya again after PMR... focus in exam...
ok, wassalam... (n___n)* 

Friday, October 5, 2012

Blood Monday 1 & 2


salam...

baru-baru nie aku adew layan satu drama jepun..
perrgghh, memang terbaik la jalan citer dalam drama BLOODY MONDAY nieh... 
kalo korang tengok mesti korang tak akan dapat teka punye lah sape dalang disebalik orang jahat dalam citer nieh...
memang tak rugi kalo tengok...

nie aku explain sket sinopsis dalam citer nie :



BLOODY MONDAY adew season 1 dengan season 2... tapi tak tau la kalo adew session 3 plak.. sebab aku tengok sampai session 2 jew..

citer nie mengisahkan seorang hacker iaitu Takagi Fujimaru yang cuba hacking satu organisasi kerajaan penyiasatan Third-i dimana ayahnye bekerja untuk mengetahui dengan lebih dekat pekerjaan ayahnya itu... tetapi semasa Fujimaru atau dikenali sebagai Falcon (nama samaran hacker nye) hacking Third-i, Falcon dengan tidak sengajanya mendapat maklumat tentang satu kegiatan dan rancangan organisasi terrorism yang ingin menyebarkan satu virus Bloody x diseluruh jepun YANG diketuai oleh leader yang dikenali sebagai "J" atau namanye Kanzaki Jun dan adiknya "K" atau Anzai Mako... so,Falcon terpaksa berdepan dengan ancaman terrorist untuk menyelamatkan jepun dan orang yang disayanginya...

Takagi Fujimaru (Falcon)

Kanzaki Jun ("J")
leader of terrorist

citer dalam BLOODY MONDAY nie adew part sedih gak...
nak nangis pown adew... memang sedih r tyme member2 die mati...
hukhukhuk T__T

so,nak tau citer dengan lebih lanjut korang kene tengok r...
tak rugi kowt, mencabar pown adew...
kalo korang adew drama or movie yg best2 boleh r recommend kt aku.. jangan lupe ye...

k, sayonara... 
Shiny Green Star