Friday, October 5, 2012

Blood Monday 1 & 2


salam...

baru-baru nie aku adew layan satu drama jepun..
perrgghh, memang terbaik la jalan citer dalam drama BLOODY MONDAY nieh... 
kalo korang tengok mesti korang tak akan dapat teka punye lah sape dalang disebalik orang jahat dalam citer nieh...
memang tak rugi kalo tengok...

nie aku explain sket sinopsis dalam citer nie :



BLOODY MONDAY adew season 1 dengan season 2... tapi tak tau la kalo adew session 3 plak.. sebab aku tengok sampai session 2 jew..

citer nie mengisahkan seorang hacker iaitu Takagi Fujimaru yang cuba hacking satu organisasi kerajaan penyiasatan Third-i dimana ayahnye bekerja untuk mengetahui dengan lebih dekat pekerjaan ayahnya itu... tetapi semasa Fujimaru atau dikenali sebagai Falcon (nama samaran hacker nye) hacking Third-i, Falcon dengan tidak sengajanya mendapat maklumat tentang satu kegiatan dan rancangan organisasi terrorism yang ingin menyebarkan satu virus Bloody x diseluruh jepun YANG diketuai oleh leader yang dikenali sebagai "J" atau namanye Kanzaki Jun dan adiknya "K" atau Anzai Mako... so,Falcon terpaksa berdepan dengan ancaman terrorist untuk menyelamatkan jepun dan orang yang disayanginya...

Takagi Fujimaru (Falcon)

Kanzaki Jun ("J")
leader of terrorist

citer dalam BLOODY MONDAY nie adew part sedih gak...
nak nangis pown adew... memang sedih r tyme member2 die mati...
hukhukhuk T__T

so,nak tau citer dengan lebih lanjut korang kene tengok r...
tak rugi kowt, mencabar pown adew...
kalo korang adew drama or movie yg best2 boleh r recommend kt aku.. jangan lupe ye...

k, sayonara... 

2 comments:

  1. Bestnyeeeeeeeeee cite ni. Sape la yg rekemenkan yee? ahahaha

    ReplyDelete
  2. opkos r best... sape la erk??? x bpew nk ingt lah...
    lalalalaaaaaaa... =P

    ReplyDelete

Shiny Green Star