Sunday, December 30, 2012

2# mistake

salam...

cerite ini tiada kene mengena dengan yang hidup mahupun yang telah meninggal dunia..

ini cerite mengenai aku dan bukan rekaan semata-mata...hehehe

Semua orang pernah melakukan kesilapan.. betul kan???
Manusia tak akan lari dari melakukan kesilapan...
Tapi aku??? Yess, haritu aku adew buat silap mase buat keje... masalahnye kesilapan yang besar...
Takut sangat... dah rase nak nangis je kat situ....

The story is : adew satu system yang diguna pakai untuk orang akauntan iaitu system UBS..
And the prob is aku terdelete satu program dalam system UBS tuh.. bukan sengaja pown... aku ter’klik’ no mase ayat nieh kuar...

Connection time out. Want to continue ---> [yes] [no]

Are you sure ---> [yes] [no]

Aku ingat ke connection internet..but actually the connection between computer and system UBS..
And the result kuar lah ayat nie mase aku nak bukak system UBS tu :

The UBS is expired ---> [Active upgrade] [setting] [exit]

member aku plak cakap bagitau jew dekat manager tuh...
wahh !!! lagi getar kepala lutut aku..
Tak pasal2 kene marah nanti....

And nak tak nak kene la bagitau jugak sebab dah tak tau nak wat camner lagi dah.. tanye budak praktikal yang lain pown dieorang tak tau nak settle kan masalah tu..
Bagitau manager tu pown dah betul2 nak dekat waktu balik..

Tawakal jew lah ape nak jadi pown janji masalah tu settle..
So,kiteorang bagitau je lah manager tuh..
Nada die mase tu macam nak mengamuk gak la tapi die tanye kiteorang camner bleh jadi camtu..
Aku bagitau je la.. manager tu marah jugak la and die suruh akak sorang yang kire pakar jugak r dalam bab2 komputer nie tengok2kan...
Mujur die x dew mood nak marah2 sgt maybe sebab nak balik dah kowt... muahahaha.... fuhh !!! selamat..

alhamdulillah.. syukur diberi pertolongan dan perlindungan oleh Allah swt... so, not everything we can control ourself..
now, i only have do the best... chayok !!!

till then,wassalam...







  

Monday, December 24, 2012

1# my work

salam...

selamat cuti kepada sumer... hoho 
happy sebab aku takyah gie keje harinie..hahaha,jahat tak???
ok nak citer kat sini pengalaman aku praktikal sepanjang minggu lepas.. diatas permintaan member aku(heh!! ingat ko glamorr sangat dapat permintaan segalak =.=)aku post la entry nie..

hermm first day...
aku bangun,solat subuh,mandi,bersiap,sarapan and blah ke tempat praktikal...
sampai2,member se'geng' dengan aku dah tercongok kat depan opis tuh..hehehe... buat muke selenge turun kereta and gie kat die..
sorry naik kapal terbang frenzz.. >.< 

naik tangga menuju ke opis tuh dengan penuh debaran di dada(hah,amik kau kuar terus sastera BM aku)..
masuk2,berjumpa dengan seorang akak nie salah sorang pengurus besar jugak la kat company nieh(akak tuh yang suruh panggil macam tuh okeyhh,she said no need to call her puan)-ingat tak kahwin lagi...hoho..

kiteorang ditaklimat oleh akak tuh mengenai kerje2 kat situ and rules ditempat kerja...ok,dengan penuh tawaduq nyerr kiteorang dengar...hahaha
tapi ayat yang tak leh blahnye akak tuh siap bagi WARNING lagi..
she said

-silence kan phone(normal la kan..taak kesah sangat yang nie)-tak suruh pown memang kene buat...
-jangan main phone masa waktu opis. break time boleh(it means from 1pm until 2pm ONLY T__T)
-jangan search internet gune komputer opis even phone sendiri..pakai broadband sendiri pun tak boleh.. melainkan saya yang suruh awak cari maklumat menggunakan internet..paham??

and perkara lain lagi lah nasihat die...garang wooo..nak telan air liur pown takut.. akak tuh punye garang macam nak menyoal siasat penjenayah yang sgt dikehendaki je-kiteorang la tuh...
lepas tu baru akak tuh bawak kiteorang masuk and perkenalkan pekerja2 lain and 4 orang lagi budak praktiikal..
1 dari ukm,1 dari uitm and 2 lagi dari unitech tak silap aku..
sumer budak degree..wah rase tercabar gak kat situ...ngee~

baru nak melabuhkan punggung diatas kerusi yang tak bapew nak empuk tuh akak dah suruh amik satu file sebuah company yang menjalankan perniagaan berkontrak.. haa... dari situ lah bermulanye penderitaan kiteorang..uwaa..

banyak perkara baru yang tak pernah blaja mase kelas UBS.. memang pening lah... dah la company tu banyak buat salah dalam keep in data dalam buku perbelanjaan dieorang... dalam buku tulis lain dalam penyata tulis lain..hah,memang cari nahas betoi la ngan kiteorang... terpakse la tanye akak nak buat camner dengan masalah camnie.. pikir 20 kali gak nak gie tanye akak tuh...mau die marah...sentap kat situ jap gi kang...

mujur mood akak tu ok..die terang la kat kiteorang...
then,kiteorang smbung la keep in company tuh punye expenses dalam sistem UBS-ikut kefahaman kiteorang tyme blaja arituh...

---->5 minute kemudian...................

akak tuh datang nak cek kiteorang buat..aaarrgghhhh..
habis la.. mule2 akak tuh cek,die senyap je...
sekali die bukak mulut,sumer die komen..

akak : nie kenape masuk kat sini??? nie gune code xxxx/xxx...
expenses nie kene tulis description macam nie..ish kamu nie.. kamu blaja tak mase kat sane?? banyak salah nie.. buat semula!!

kuang kuang kuang...kan dah kene marah.. kiteorang senyap je la..
tak kan nak melawan plak kowt... baiki la blek sumer tuh..
pening tuh takyah cakap la.. kalah sakit magrain...
nak nagis pown adew..huhuhu
nak balik jeww pikir tyme tuh... rase mase berjalan macam lambat sangat...

to be continue.................   

Monday, December 10, 2012

alhamdulillah~

salam...

alhamdulillah... ^_______^ (hamboiyh, leborr bebenor senyumnyew)
well, bukan ape... hari nie result keluar..
semua lulus tapi pointer tak la gempak sangat...
tapi x kesah sangat sebab aku usaha aritu pown ala-ala kadar jer... kepala buat hal and tak bapew sehat... 
dah citer aritu ---> click me~

so, time jawab tu.. memang tawakal je lah..
tak kesah dah bpew pointer dapat asal kan sumer lulus...

then, hari nie check result... tak sangka plak pointer ok...
alhamdulillah sangat2... 
berkat semangat dan dorongan mak ngan ayah... (muaaaahhh love u mum and dad soooooooooooo much <3)- kiss kiri kiss kanan...
dan jugak kawan2 aku yang tak stop2 anta mesej bagi semangat...
sob sob sob (terharu jap)
uoollllllssss the best friends i ever had....

walaupun kadang2 (kadang2 kerrrr ???) adew gaduh bertekak n bermasam muke yang memang dah tersedia masam tuh...korang still setia berkawan dengan aku (harkk,setia ??? bleh bla ayat)
hakhakhakhak.. ok2, kalo ayat setia tu geli didengar...
aku tukar yerr...kite gune faithful ok tak ??? wahhh, keeeelasss gitu... rewind : korang still "faithful" berkawan dengan aku...
amacam ??? tak tegak dah kan bulu roma korang dengar ayat tu ???

geli lagi dengar ??? 
google sendiri je la yerrk.. maaf...
aku dah start melalut dari citer asalnyew...
btw, aku bersyukur dengan apa yang aku terima selama ini...
alhamdulillah...

harap sumer member2 aku dapat keputusan yang cemerlang dan yang penting lulus...

SAY ALHAMDULILLAH FOR EVERYTHING THAT U GOT... DON'T ANGRY IF U DON'T GET WHAT U WANT... MAYBE U WILL GET SOMETHING BETTER THAN WHAT U WISH... ISTIGHFAR AND ALHAMDULILLAH...
ITS NOT HARD TO SAY IT...


ALHAMDULILLAH~
salam penutup dari saya

Thursday, December 6, 2012

segmen : aku gila blog

salam...

tadaaa...... segmen lagi (^___^)v
meh join meh... blake ramei2 join...
boleh tambah follower and kenalan.... nak join click banner di bawah (hoho, skemanyew la ko wahai ayat oii~)
well, adew aku kesah..
aku tulis, korang bace je ea.... lalalala (ayat mintak pelempang,muahahahaha)



simple mimple jew syarat2 nyew... tak susah mane..
kalo korang gila belog, moh lekas join.... jangan lupe ajok member2 skali yark..

tak paham google translate yerr(memang berzaman la nunggu kuikui)
K.O.I - O.R.A.N.G - P.A.H.A.N.G !!!
ok lah, selamat ber'join'...

salam~ v(n___n)v peace no war

new drama ~

salam...

new korean drama...
really want to watch it.... huhuhu
School 2013 and Cheongdamdong Alice ...
just click at that title to see the synopsis..

seem interesting and funny...


School 2013

Cheongdamdong Alice

hurmm, are you extracted too ???
hehehehe~

hope this drama not bored and many conflict... cuz i don't like it...
okay... gonna sleep,salam~


semakin dekat,semakin seram sejuk~

salam...

seram sejuk, tegak bulu roma aku bila dah semakin dekat...
wahh,tak sanggup aku nak tengok saat tuh...
rase kecut perut, sesak nafas and sewaktu dengannye sume adew...
macam mane aku nak menghadapinye ??? ok ke tak nanti ???
boleh ke aku buat dengan baik ??? 

ok, aku tak nak cakap berlapik2 dah...
minggu depan result aku akan keluar... minggu depan jugak minggu last cuti aku... huhuhu
tang result tuh memang tak tau lah camner nak mengahdapinya nanti, ok ke tak result aku nanti ??? gelabah berpeluh la aku jawabnye.... haduii, hope pass pown ok dah...
jangan adew plak subjek yang aku kena carry plak sem 5 nanti sudah la...

minggu depan last aku nak tido sampai tegahari, rehat goyang-goyang kaki or menternak lemak... sob sob sob
well, maklumlah dah tiba mase untuk praktikal selama 5 bulan...
hah!!! korang jangan ingat aku 6 bulan cuti duk umah, saje2 jew okeyhh..... 5 bulan bekerja... 

hope orang di tempat praktikal tuh sumernyew sporting n baik2...
kerja yang dieorang bagi hope dapat selesaikan dengan baik...
hope jugak kerja tuh yang aku boleh buat...
takut jugak bile dieorang bagi kerja tuh, tercengang n ternganga jew menatap kerja yang tak faham macam mane nak buat tuh...
tak pasal2 kena tengking dek akak2 n makcik2 kat situ(huhu, aku paling takut orang tengking n marah sebab kerja yang aku buat)

mau aku tak datang dah esoknyew... hehehe (kalo nak cari nahas, boleh la buat)
doa kan aku dapat result ok n boleh buat dengan baik tyme praktikal tu nanti yer...

ok lah, GOOD LUCK KAT MEMBER2 AKU YANG SENASIB DENGANKU (MASA PRAKTIKAL NANTI)... BUAT MOLEK2 MASA PRAKTIKAL NANTI YERR KORANG2 SUMER... HOPE KORANG DAPAT RESULT YANG CEMERLANG.. AMIN ~

out with smile, salam :D



 

Wednesday, December 5, 2012

segmen : grand blogwalking

salam...

nape aku join segmen nieh??
aku join segmen nieh sebab nampak cam menarik jew...
aku banyak la jugak join segmen tapi satu pown aku tak pernah menang (huhu,menyedihkan kan???)
well,tak kesah sangat pown menang ke tak...
join segmen nieh boleh menambahkan kenalan dalam dunia belog nie kan.... who agree???

ermm?? korang nak join jugak??
eh eh, mane boleh nanti korang kebas peluang aku nak menang hadiah (hahaha,macam gaye dah menang jew..)

ok2...dah nampak muka korang macam dah kelat2 masam semacam jew..
kesian lah pulak (eh?? bukan kalo reaksi muke camtu nak marah ke??)hoho,adew aku kesaahhhh.....
hahaha, aku guro jerp... nak join click jew banner nieh okeyh





jangan lame2 sebab tarikh segmen nie sampai 7.12.12 je tau..
kalo korang menang, share2 la sket (hoho,gurou jerp)
okeyh la.... good luck ye u oulls....


ok,till my next update.. see ya~ salam :D



Saturday, December 1, 2012

cutiku bermula.. 1..2...3...start!!!!

salam...


dalam bulan nie(nak ujung bulan dah pown...huhuhu)
ramai dah start cuti.. tak kire lah cuti sekolah ke, cuti tengah sem ke, cuti sem ke cuti sakit ke(opss,itu lain citer kan) n aper jenis cuti lah yang adew dalam dunia nie, aku ucapkan
HAPPY HOLIDAY TO U GUYS...(pow* pow* pow* - kasi bunge api sket)

cuti, cuti jugak tapi buat lah aktiviti yang berfaedah sket pada cuti kali nie... jangan nak enjoy gie holiday ke luar negara or taman tema je kejenyew...
ce skali due kale tolong kat rumah korang tuh...
tolong ibu kemas rumah ke tolong bapak ke.. tolong lah parent korang tuh,ringan kan beban dieorang...
bukan slalu.. kan pahala tu.. tak salah kan ???

disamping tuh, sumer aktiviti yang korang buat tuh senaman jugak.. menyihatkan badan.. (cewah,aku nie gaye dah  jadik pakar motivasi kesihatan la plak,hoho)

aku cuti nie macam biase la, tukang mengemas umah, memasak, membasuh baju and so on keje yang sewaktu dengannya..
kadang2 adew jugak keje yang aku skip..hoho
malas seberat batu bata 100 ketul menghempap aku,tu lah jadiknyew
nak kte aku terer dalam sumer bidang ekonomi rumah tangga nie tak la hebat mane.. bajet je lebih(ok,aku sedar kelemahan itu)

so,waktu cuti nie la korang nak blaja cara memasak ke or nak improve kan lagi teknik memasak korang.. kan berfaedah sket dari membazirkan duit gie jalan2...
tak salah nak pergi melancong untuk rehatkan minda tapi takkan korang melancong sampai habis cuti kan...

cuti nie jugak korang boleh tingkatkan ibadah korang...
masa free nie la korang nak menghafal al-quran...
boleh buat solat sunat banyak2...

walaupun aku nie tak rajin,tapi buat la jugak kan...
so, gunakan cuti korang dengan sesuatu yang lebih berfaedah..

ok,out dulu... selamat beramal dan wassalam~

SELAMAT BERCUTI!!!!

Wednesday, November 28, 2012

dugaan di musim final

salam...

wah,rasa janggal la plak menaip kat belog sebab dah lama tak post something... apatah lagi update belog nieh..
dulu rase banyak yang aku post mende yang merepek2 kan??
hurmm,kali nie aku nak citer sedih kat korang yang menimpa diriku ini...cewahh,syahdu la plak,ye tak??

minggu yang lepas-lepas(bapew kali lepas pown aku dah tak bapew nak ingat)sebenarnyew minggu aku final exam..
tapi nak dijadikkan cerite,minggu sebelum exam tuh aku jatuh sakit.. bukan aku terjatuh and sakit yerr...
penyakit lame aku menyerang balik (malas nak citer panjang pasal penyakit aku,so kire sakit je lah ea) 
bukan sehari due je sakitnyew.. dan-dan plak mau nak dekat 2 minggu (penyakit tuh lame tak melawat aku la tuh,rindu kowt!!)

penyakit silih berganti la aku panggil sebab lepas penyakit tu kebah,datang plak sakit lain...tu yang mau dekat 2 minggu..
ape yang aku boleh buat,bersabar je lah...
bedoa and berzikir banyak2 je lah menahan sakit tuh...(pesanan dari ayah aku) hehehe 

terlepas la aku nak amik exam,terpakse la plak aku tunda exam bile aku dah sihat nanti...
and......................................................





alhamdulillah, aku sihat 3hari selepas tamat minggu final exam and dapat ambik semula exam..
berkat semangat yang diberi oleh parent,family and friends.. aku sembuh.... thank mum, dad and my sis and bro....
thanks jugak kat korang wahai kawan ku... rindu korang 6 bulan LI tak jumpa nanti... will miss u dila,wa,yoo and win... korang memang kawan aku yang bucuuuukkkk...hehehe 

jangan lupekan kome ye... peace no war <3 u

Monday, October 8, 2012

wahai candidates PMR !!!

salam...

hari esok bermula lah peperangan my lil sis dengan musuhnyeww...
peperangan yang besar jugak la... harap die tak kalah di tangan musuh...

hakhakhak (aku memang suke buat orang pening) ok ok...
esok adik aku nak exam PMR... nak wish kat die SEMOGA BERJAYA!!! GOOD LUCK!!! GANBATTE!!! AJA AJA FIGHTING!!! n sewaktu dengannye...

                  
eh?? eh??? adew orang jeles kah di sini?? candidate PMR jugak ke?? alololo...
takpe takpe... aku gurau je lah...
aku wish jugak kat korang semoga buat yang terbaik esok...
jangan main-main, jangan hampa kan harapan kedua ibu bapa korang, jangan rosakkan masa depan korang... ok... 
dengarlah orang yang sudah mengalami pengalaman ini (cewah,belagak besou la plak aku nieh...hahaha)
tak rugi usaha lebih nie kan, mane la tau dapat lebih...
hahahaaaa.... dah macam penceramah la plak...

ok, stop ceramah sampai di sini sebab aku tau student kompem majoriti nye tak suke dengan ceramah kan kan kan...
tak ya nak tipu lahhhh... =P
well sebab aku pown gitu gak dulu... lalalalaaaa
but, sekarang tak dah.. insaf dah... so, jangan jadik macam aku mase dulu-dulu k...

so, pasti kan korang n adik aku sekali(especially nyeww...no exceptional okeyh) dapat 8A+ keatas (sape yg amik lebih 8 subjek tuh)

            

bangga kan mak bapak korang n bukti kan yang korang boleh berjaya... DO UR BEST, INSYAALLAH U WILL SUCCESS NOW AND FUTURE..
always doa and pray to beg from Allah for successful ok...

see ya again after PMR... focus in exam...
ok, wassalam... (n___n)* 

Friday, October 5, 2012

Blood Monday 1 & 2


salam...

baru-baru nie aku adew layan satu drama jepun..
perrgghh, memang terbaik la jalan citer dalam drama BLOODY MONDAY nieh... 
kalo korang tengok mesti korang tak akan dapat teka punye lah sape dalang disebalik orang jahat dalam citer nieh...
memang tak rugi kalo tengok...

nie aku explain sket sinopsis dalam citer nie :



BLOODY MONDAY adew season 1 dengan season 2... tapi tak tau la kalo adew session 3 plak.. sebab aku tengok sampai session 2 jew..

citer nie mengisahkan seorang hacker iaitu Takagi Fujimaru yang cuba hacking satu organisasi kerajaan penyiasatan Third-i dimana ayahnye bekerja untuk mengetahui dengan lebih dekat pekerjaan ayahnya itu... tetapi semasa Fujimaru atau dikenali sebagai Falcon (nama samaran hacker nye) hacking Third-i, Falcon dengan tidak sengajanya mendapat maklumat tentang satu kegiatan dan rancangan organisasi terrorism yang ingin menyebarkan satu virus Bloody x diseluruh jepun YANG diketuai oleh leader yang dikenali sebagai "J" atau namanye Kanzaki Jun dan adiknya "K" atau Anzai Mako... so,Falcon terpaksa berdepan dengan ancaman terrorist untuk menyelamatkan jepun dan orang yang disayanginya...

Takagi Fujimaru (Falcon)

Kanzaki Jun ("J")
leader of terrorist

citer dalam BLOODY MONDAY nie adew part sedih gak...
nak nangis pown adew... memang sedih r tyme member2 die mati...
hukhukhuk T__T

so,nak tau citer dengan lebih lanjut korang kene tengok r...
tak rugi kowt, mencabar pown adew...
kalo korang adew drama or movie yg best2 boleh r recommend kt aku.. jangan lupe ye...

k, sayonara... 

Saturday, September 29, 2012

"Jom tingkatkan followers sampai lebam"

salam...

wahhh, dah lame aku tak join segmen2 nieh...
rindu lah plak (hark,boleh bla ayat..tuuttttt...sila abaikan)
korang nak join sekali pown bolehh.... meh, join ramai2...

klik :-


nak tengok perubahan follower korang kene letak follower korang yang sekarang nieh dulu, like this :



syarat-syarat penyertaan adalah eperti berikut (hahaha, skema giler kann... ok,maafkan saya) :

- buat entri bertajuk "Jom tingkatkan followers sampai lebam" n letak kan banner gambar seperti diatas..
- pastu, letak jumlah followers "yang sekarang"....

nak tau lebih lanjut klik je banner gamba kat atas tuh...
automatik kuar pasal segmen nie...
korang tak perlu lah nak kene manual taip link or search web and so on yang sama waktu dengannye...

ok, terima kasih.... salam...

Thursday, September 27, 2012

cream puff

salam...

oishie??? cream puff....
oh, sungguh terpikat aku bila tengok cream puff yang gebu lagi berkrim tuh... tapi tak pernah makan pown....kuang kuang kuang..
so, disebabkan cream puff yang berkrimmm gituh menyebabkan aku tertarik nak makan and membuatnye....

first tertarik dengan cream puff nie mase tengok citer absolute boyfriend(citer jepun)...hehehe... geram je nampak bile orang tuh buat... 
and then, aku search la resepi buat cream puff nie, dah dapat nak la try buat kan...
buat-buat menjadi la jugak... tapi rse die... ehem ehem (well bo...leh la jugak makan)..
nak buat macam mane,aku budak baru belajar... silap dan salah, mintak tunjuk ajar... is right?? belajar dari kesilapan kate kan.

bukan ape... roti die tu dah ok dah, lembut... cume krim die tuh agak pelik sikit rase die (a...gak la... T__T).. 
eleh, cume tak manis jew kowt (oho... nak cover salah la tuh)..
uhukuhuk~
mane tak pelik rase kalau roti tu memang dah tawar,so... tak kan la krim pown nak rase tawar kan... memang FAIL la rase die...

aku makan pown nak tak nak je telan creamtawar pufftawar tuh... hakhak
buat je la muke selambe badak sumbu makan nak nunjukkan yang rase die ok...hoho, tapi tekak dah nangis meraung-raung dah nak menelan cream puff tuh... ish ish ish, teruk nyew lah perangai kan...

ye aku tau... tapi tak pe tak pe... aku tau mane silapnyew...
tengok la nanti... balik je rumah, aku buat sedap2 macam orang jual tuh...Muahahahaha (gelak belagak sikit)...
insyaallah menjadi nanti.... doakan semoga menjadi ye...

ok,aku off dulu... salam (n____n)*




Saturday, September 22, 2012

sunburn???

salam...

sunburn... satu perkataan yang femes jugak la dikalangan semua orang kan... espeially perempuan...

semua citer ini tiada niat nak menyakitkan hati mane-mane pihak ok.... nie sumer berkaitan dengan diri aku.. so, harap korang tak terasa lah ye sepanjang korang baca post nie...

sunburn...hurmm, aku memang jenis tak kesah pown kalo berjalan dibawah sinaran matahari... tak perlu pakai pown produk perlindungan uv or sunblock and seakan dengannye...

tapi semenjak gie pantai aritu.... huh, kompem muke gaye nak jadik orang minyak pown adew... tapi tak la betul2 nak jadi macam orang minyak..
main air sampai tak ingat dunia kowt smpai muke nak terbakar pown tak sedar..hakhakhak (ko ingat ko umur 5 taon suke suki nak main air ala-ala dalam filem???hoho)
dah sampai bilik baru rase semacam muke... memang terbaik la kan.. gelapnye boleh tahan !!! and untuk pengetahuan korang,aku bukan pergi pantai dengan couple macam yang lain2 tu,aku pergi ngan member "perempuan" okeyh... just nak relax2 kan minda yang serabut dengan pelajaran.... cewah, macam dah banyak je ilmu yang aku dah blajar kan... ok, berbalik kepada tajuk asal...


and.... sejak dari kejadian tu lah aku nak cari produk perlindungan uv or sunblock nieh.... (hahaha, dah jadik macam tu baru nak jage muke... kan dah padan muke aku T___T sobsobsob
tapi aku kalo bab-bab produk2 kecantikan and penjagaan nie tak bapew pakar sangat... nanti kalo pakai tibai mane-mane produk, tak ke naye muke aku nanti... fuhhh, tak sanggup den... banyak perkara negative nyew...

1 st - membazir duit
2 nd - tak sesuai ngan kulit muke

kalo macam tuh baik aku say "no,thank you" je la kat produk tuh..
so,sesape yang pernah pakai produk perlindungan uv or subnblock yang ok dengan kulit yang berminyak macam aku nie and hargenye harap tak la mahal sangat boleh la recommend sikit dekat aku nie...
berkongsi-kongsi maklumat,x salah kan..

bak kate orang "sharing is caring"...
so sesape yang tak share tuh makne nye die tuh bukan seorang yang caring lah ye.. huh,x leh nak jadikkan calon nieh...hehehe..
kidding-kidding is always me.. 

don't forget to share with me and to other readers...
thanks and salam penutup~







Thursday, September 6, 2012

I AM SO TIRED !!!

salam...

lame tak jenguk sini..
busy dorhh.. kerje dah semakin menggunung...
masalah tempat praktikal pown belom settle lagi...
risau tak dapat tempat jer...

sekarang nak kejar settle kan assignment dulu...
sumer kene submit next week...
fuuhhh,memang terbaik lah kan..
bak kate member-member aku : "kite memang suke wat keje last-last minute kan..."
well, tu memang tak dapat nafikan sebab mase rehat sekejap je kowt..
malam jer rehat..

kelas start dari pukul 8 pagi sampai pukul 5 petang..
(hoho,dah gaye masuk kerja kat office plak kene masuk n balik waktu tuh)
dengan tiap-tiap hari aku kene mendaki bukit bakau, tangga tinggi menggunung bagai sebab tu laluan ke kelas..
dah mengalahkan orang ber'ekspidisi' je aku rase...
so,penat tak yah nak cakap la kan..

kalau dah sampai bilik tuh balik dari kelas... kiteorang dah jadi macam gambar kat bawah nie dah aku rase


mase nak siapkan assignment tuh memang satu cabaran yang agak besar la bagi kami student kat sini...
so, sorry la kalau belog aku nie dah bersawang kiri kanan yerr..
belog nie pown dah boring je aku tengok... huhuhu, x de idea ma..
masa pown tarak..

ok lah, nak siapkan assignment plak...
dah tenang dah sikit lepas aku luahkan kat sini...
thanks sape yang sudi setia membaca kat belog nie..

wassalam (n____n)*

Wednesday, August 29, 2012

i'm so sorry

salam...

aku setuju peribahasa nie... terlanjak perahu masih boleh diundur lagi, tapi terlanjak kata badan binasa.... 
erm,aku tak tau la peribahasa tu sesuai ke tak dengan kejadian nie sebenarnyew... aku bab2 sastera nie bukan dalam bidang aku...so, salah n silap.. mintak tunjuk ajar dari orag yang pro la eh... hoho

ok,aku memang suke lari dari tajuk sebenarnyew kan..
camnie citer yang aku nak kongsi dengan title "i'm so sorry" nie.. aku nie bukan la baik sangat.. kadang2 adew jugak buli orang, kaco2 member.. well,sebab member tu baik sangat.. hehehe

mase tu bincang pasal tempat nak pergi praktikal.. tapi die kene marah dengan lecture tu sebab tak tau name syarikat tempat yang die nak buat praktikal tu.. so,aku nie pown gelak la kat die..
maybe tye tuh die terasa kowt aku gelak kat die... aku nie marah la jugak sebab syarikat tempat die nak buat praktikal tu pown die tak tau.. aku cakap la kat die tak yah la buat kat tempat tuh,aku suruh die join sekali dengan aku.. tapi family die susah sikit..

aku nie kan banyak mulut sket n agak garang la (ops,agak kerrr)..
selalu jugak la aku marah die.. tap tadi je kowt die terasa sket.. sebab aku cakap macam die tak layan,main phone jerp.. *hurmm,padan muke aku kan*... 
so,nak say so sorry la walaupun die tak bace post nie... huhuhu..
btw,i really-really so sorry..

doakan aku baik semula dengan die k...
p/s : nak pujuk tapi tak pandai.. T___T
ok,salam.... 

so sweet~

salam...

just want to share :

ANDAI LELAKI TAHU...BETAPA SAYANGNYA WANITA KEPADA MEREKA...

ANDAI LELAKI TAHU...
Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

ANDAI LELAKI TAHU...
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah mencintai lelaki itu.

ANDAI LELAKI TAHU...
Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itu maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak sesuatu yang terjadi.

ANDAI LELAKI TAHU...
Apabila perempuan cerewet, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

ANDAI LELAKI TAHU...
Apabila perempuan berkata dia mahu kamu berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima kamu seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.

ANDAI LELAKI TAHU...
Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan kamu, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan kamu dan masih menganggap kamu anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. terkadang dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, kamu akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk kamu .

ANDAI LELAKI TAHU...
Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan duit atau hadiah, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat dia rasa dihargai.

ANDAI LELAKI TAHU...
Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak mencintai kamu tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

ANDAI LELAKI TAHU...
Apabila perempuan kata dia rindu dgn kamu, dia benar-benar maksudkannya.

ANDAI LELAKI TAHU...
Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia denganmu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

ANDAI LELAKI TAHU...
Apabila perempuan berkata kasar, dia bukan bermaksud utk berkasar, tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan sikapnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut.

ANDAI LELAKI TAHU...
Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar mencintai anda. Perempuan sulit untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

ANDAI LELAKI TAHU...
Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan . Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun sebenarnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang dapat menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik..


so jage lah insan yang tersayang bagi diri kite~
till then,wassalam

Sunday, August 5, 2012

assignment vs. cabaran

salam ramadhan...


lame aku tak jengok belog kesayangan aku nie(ok,aku tau korang terase nak muntah..so,sediakan baldi sesorang)...
well,dah masuk 3 minggu den dekat poli.. 
dah start blaja pown and opkos r assignment pown dah melambai-lambai kat aku.. 
that why aku jarang update.. nie pown tengah cuti balik umah..
adew la mase sikit bukak internet..


cuti,cuti jugak...tapi kerje berlambak nieh..
memang tak tenang la aku nak rehat bercuti walaupun sebut je tengah cuti balik umah.. tapi tak berehat pown... 


nie tengah fenin nak kene wat assignment and project untuk present lak minggu nieh...
hadoiiyhh,otak pulak tengah kering ala-ala kat gunung sahara..


assignment : nak wat pasal product or service???
oh noooo..... tak tau nak wat camner...need somebody to help me..
sob sob sob~ T.T


ok,sebut pasal assignment tu satu hal.. satu lagi cabaran yang cukup mencabar di bulan puasa nie, PERJALANAN KE KELAS..
kelas memang jauh jarak seinci jew kannn(sile bace dengan nada perli yerr)...


umpama jarak bilik aku kat utara,kelas lak kat selatan...
huh,terbaik la kann... mengah aku nak berjalan...
sampai je kelas rase macam nak mandi balik jew.. berpeluh-peluh..
jadual aku memang dapat srategik schedule yang perfect r...


rase nak tanyeww jer sape yang wat jadual tuh.. aku nak ucap terima kasih sangat-sangat la sebab wat jadual camtuh...
nak bagi pengsan kamiorang kowt misi dieorang...huhuhuu~


btw,aku tau tu sumer dugaan dari Allah s.w.t... nak uji kesabaran aku... aku just bersabar n buat jew la pe yang patut seorang hamba lakukan... betul tak??


ok,aku dah tenang...alhamdulillah~
p/s : ape pown yang berlaku kat korang tak kire la something yang buruk or baik.. sabar dan teruskan lah dengan tenang.. jangan marah-marah ok..


see ya again~ selamat berpuasa n selamat berbuke..
wassalam...







new friend in blogger~

salam ramadhan...


hari nie dah masuk hari ke-16 umat islam berpuase kan..
minggu nie pown dah sibuk kat bandar orang berpusu-pusu cari barang untuk persiapan hari raya nanti.. baju raya la, barang hiasan rumah la, cat rumah and so on... 


ok,stop this merepek kerepek... sumer diatas tiada kene mengene pown dengan ape yang aku nak citerkan sebenarnyew nie...
straight to the point,adew sorang new friend kat belogger nieyh.. nak perkenalkan lah sikit die nih..


maklumlah,orang kenalan aku jugak... 
kalo korang nak visit blog die nie klik nama nie ---> syimir  
nie aku curik sikit "about me" die tuh :


Mendapat pendidikan awal di S.K Lebak, Temerloh(97-04). Seterusnya melanjutkan pengajian ke SMKT(2005- 2 bln je) SMA AL-KHAIRIAH (05-09). Sekarang Melanjutkan pengajian Dip. Perakaunan & Undang- undang di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Jengka, Pahang Darul Makmur...


nak tau lebih lanjut pasal die nie,chekidaut la blog die okeyh...
kot2 korang kenal,mane la tau kan... hoho..


ok lah,aku out dulu k..



Shiny Green Star