Thursday, July 21, 2011

arrgghhh...mengantuk!!! =, =

salam....


brjmpe lg kite kat dalam blog nieh... firstly,aq nak ucapkan thanks kat sumer yg sudi mengikuti perkembangan blog nieh...arigatou~



so,aq nak tnye korang....prnah x korang cukup tido apabila menjadi seorang yang akan bergelar graduan(emm,betul ke pe yg aq tlis tuh,mcm tnggang trbalik jerp ayat aq-lantak lah)..
mksudnyew dduk kat ipta/ipts la sng..


aq kompem mesti x pernah cukup tido kan...aq pown camtu jugak...huhuhu




btw,jgn la smpai pengsan pulak sbb x ckup tido....
setakat nie je la yang aq boleh kongsikan dengan korang2 sumer....good luck~



susah benor nak cari kawan kan???

salam...


we see again in this blog...
dalam kekalutan setiap pagi untuk menyiapkan diri untuk menghadiri kelas yang jauhnya berbatu-batu(cewah!!!)..
aq gagahkan diri untuk bangun mandi air yang sejuk(walaupun x la sejuk sgt macam mandi air perigi tu kan) sehingga menusuk tulang-tulang yang ada dalam badan nie semata-mata untuk menghadiri kelas...
kadang-kadang tu teruji jugak la kesabaran dgn kena bangun pagi2 n berjalan jauh untuk gie ke kelas,tiba-tiba kelas dibatalkan...huh!!!kadang2 tuh nak menjerit pon adew macam gamba nie pown adew....






tu satu hal yang membuatkan aq bengang,n satu lagi berkaitan dengan tajuk post kali nie...
biasa la kan,klu nak gie kelas tu mesti la adew kawan2untuk berteman....
but,manusia nie adew berbeza2 sikap dan sifat...ssh kita nak menilai hati seseorg tuh,n cari member or kawan yang betul2 sudi nak berkawan dengan kita nie kan...especially klu orang yang jenis memilih kawan(yang nie ssh nk kita dekati)....


kadang-kadang orang suka menilai kita melalui kelemahan yang kita adew...
ssh nak cari kawan yg betul2 memahami kelemahan dan setia bersama ngan kita susah senang...





aq harap sgt2 dapat jumpa orang yang sudi berkawan dengan aq secara ikhlas n bkn sbb status org tuh....so,aq arap korang dpt cari kwn yg setia ngan korang....
n the last,aq nak mintak maap sgt2 klu aq mnggnakan bhse yg kasar yg mmbuatkan korang terasa...
i'm sorry....



Friday, July 15, 2011

snsd or girls' generation~

salam....



Girls' Generation is a nine-member South Korean girl group formed by SM Entertainment in 2007. The nine members are: Taeyeon (Leader), JessicaSunny,TiffanyHyoyeonYuriSooyoungYoona, and Seohyun. They are often referred to as SoShi (소시Hanja少時), orSNSD, the first of which is an abbreviation and the second, mainly used outside Korea, is an acronym of the group's Korean name So Nyuh Shi Dae.
The group has released two Korean full albums, three Korean mini-albums, one Japanese full album and various singles. Their 2009 hit single "Gee" holds the record for being the longest running No.1 song on KBS's Music Bank, having held the No.1 chart ranking for -9 consecutive weeks. Gee was named song of the decade by the Korean music site, Melon.[1] The group also won various awards in 2009 and 2010, including consecutive Artist of the Year (Daesang) awards at the Seoul Music AwardsGolden Disk Awards, Melon Music Awards, and the Korean Cultural Entertainment Awards.
The group began a foray into the Japanese music scene in late 2010 under Nayutawave Records, a part of Universal Music, with the Japanese remakes of their 2009 Korean hits "Tell Me Your Wish (Genie)" and "Gee".[2] 2010 saw the group reach considerable success in Korea after winning the prestigious Disk Daesang (Album of the Year) and Artist of the Year at the Golden Disk Awards, Seoul Music Awards, and Melon Music Awards respectively. In 2011, the group continued to enjoy much success with their expansion to Japan, becoming the "first Korean girl group to place No. 1 on the Oricon chart and winning several gold disc statuses for selling over 100,000 copies for their albums".[3]

SNSD made their official debut in August 2007 with single Into the New World. They released their first (self-titled) full album in November, with its second track Kissing Youa hit. The album was re-released as Baby Baby in March 2008. The girls also worked in various (solo) projects, e.g. in reality shows, dramas and radios etc.
SNSD released a mini-album, Gee, in January 2009. The title song was a mega hit, breaking various #1 records on music charts. They released their second mini-album,Tell Me Your Wish in June, which was hugely successful as well.
SNSD continued to excel in 2010 – with their second full length album, Oh! in January; a repackaged album, RunDevilRun, in March; and their third mini-album, Hoot, in October – all were best sellers as expected. The group also made their official Japanese debut in September, with single Genie which reached the #4 spot on Oricon weekly chart.
SNSD released their first original Japanese single, Mr Taxi, in April 2011. They released their first (self-titled) full-length Japanese album in June, which reached the top of Oricon weekly album-sales chart.
jom usha sket profile member2 snsd nieh:

Taeyeon

Girls Generation SNSD member Taeyeon picture
Birth name: Kim Tae-yeon (Hangul: 김태연 | Hanja: 金泰妍)
DOB: March 9, 1989
Birthplace: Jeonju, North Jeolla, South Korea
Height: 160cm | Blood type: O
Group leader.
DJ on Good Friend Radio (Chinhan Chingoo) from 2008 to April 2010.
Solo in If – drama OST for Hong Gil Dong (2008).
Solo in Can you hear me – drama OST for Beethoven Virus (2008).
Starred in variety show We Got Married (2009) with comedian Jeong Hyeong-don.
Duet with Sunny in It’s Love – drama OST for Heading To The Ground (2009).
Starred in stage musical Midnight Sun (2010).
Voiced for animated film Despicable Me (2010).
Duet with The One in Like A Star (2010).
Co-host of variety talk show Win-Win (2010).
Solo in I Love You – drama OST for Athena: Goddess of War (2010).
Duet with Kim Bum-soo in Different (2011).

Jessica

Girls Generation SNSD member Jessica picture
Korean name: Jung Su-yeon (Hangul: 정수연 | Hanja: 鄭秀妍)
DOB: April 18, 1989
Birthplace: San Francisco, California, USA
Height: 163cm | Blood type: B
Elder sister of Krystal, member of girl group f(x).
Released two singles, Oppa Nappa and Mabinogi, with Tiffany and SeoHyun.
Duet with SHINee’s Onew in One Year Later (2008).
Duet with Park Myeong-su in NaengMyun (2009).
Starred in Korean production of Legally Blonde – The Musical (2009-2010).
Solo in Sweet Delight – commercial song for SPC Group (2010).

Sunny

Girls Generation SNSD member Sunny picture
Birth name: Lee Sun-kyu (Hangul: 이순규 | Hanja: 李順圭)
DOB: May 15, 1989
Height: 158cm | Blood type: B
Co-DJ of Chun Ji Radio (2007-2008).
Solo in Finally Now – movie OST for Story of Wine (2008).
Co-host of The M (2009-2010) with SS501′s Hyungjoon and then 2AM’s Seulong.
Duet with Taeyeon in It’s Love – drama OST for Heading To The Ground (2009).
Starred in reality-variety show Invincible Youth (2009-2010).
Solo in Your Doll – drama OST for Oh My Lady (2010).

Tiffany

Girls Generation SNSD member Tiffany picture
Birth name: Stephanie Hwang
Korean name: Hwang Mi-young (Hangul: 황미영 | Hanja: 黄美英)
DOB: August 1, 1989
Birthplace: Los Angeles, California, USA (but raised in Diamond Bar)
Height: 162cm | Blood type: O
Released two singles, Oppa Nappa and Mabinogi, with Seohyun and Jessica.
Co-host of Sonyeo Sonyeon Gayo Baekso with Kim Hye-sung (2007-2008).
Solo in By Myself – drama OST for Ja Myung Go (2009).
Duet with K.Will in A Girl Meets Love (2009).
Co-host with Yuri for MBC’s Music Core (2009 – July 2010).
Solo in Banji – drama OST for Haru (2010).

Hyoyeon

Girls Generation SNSD member Hyoyeon picture
Birth name: Kim Hyo-yeon (Hangul: 김효연 | Hanja: 金孝淵)
DOB: September 22, 1989
Birthplace: Incheon, South Korea
Height: 160cm | Blood type: AB
Formed a dance group Little Winners Crew with miss A’s Min (2004) before debut.

Yuri

Girls Generation SNSD member Yuri picture
Birth name: Kwon Yuri (Hangul: 권유리 | Hanja: 權侑利)
DOB: December 5, 1989
Height: 167cm | Blood type: AB
Played a part in sitcom Unstoppable Marriage (2007) alongside Sooyoung.
Duet with Sooyoung in Must – drama OST for Working Mom (2008).
Co-host with Tiffany for MBC’s Music Core (2009 – July 2010).
Starred in reality-variety show Invincible Youth (2009-2010).

Sooyoung

Girls Generation SNSD member Sooyoung picture
Birth name: Choi Soo-young (Hangul: 최수영 | Hanja: 崔秀英)
DOB: February 10, 1990
Birthplace: Seoul, South Korea
Height: 170cm | Blood type: O
Made a brief debut (2002) in Japan as pop duo Route φ with Marina Takahashi.
Played a part in the sitcom Unstoppable Marriage alongside Yuri (2007).
Duet with Yuri in Must – drama OST for Working Mom (2008).
Played a part in movie Hello Schoolgirl (2008).

YoonA

Girls Generation SNSD member Yoona picture
Birth name: Im Yoona (Hangul: 임윤아 | Hanja: 林允兒)
DOB: May 30, 1990
Birthplace: Seoul, South Korea
Height: 166cm | Blood type: B
Played a part in drama 9 Ends 2 Out (2007).
Played a part in drama Woman of Matchless Beauty (2008).
Starred in drama You Are My Destiny (2008-2009).
Starred in drama Cinderella Man (2009).
Starred in variety show Family Outing 2 (2010).
Solo in Innisfree Day – commercial song for Innisfree (2010).

SeoHyun

Girls Generation SNSD member Seohyun picture
Birth name: Seo Joo-hyun (Hangul: 서주현 | Hanja: 徐珠賢)
DOB: June 28, 1991
Birthplace: Seoul, South Korea
Height: 168cm | Blood type: A
Group maknae.
Released two singles, Oppa Nappa and Mabinogi, with Jessica and Tiffany.
Duet with trot singer Ju hyun-mi in JjaRaJaJja (2009).
Starred on variety show We Got Married with C.N.Blue’s Jung Yong-hwa (2010).
Solo in It’s Ok Even If It Hurts – drama OST for Kim Soo Roo (2010).
Voiced for animated film Despicable Me (2010).
Featured in Let’s Go – G20 Seoul Summit OST (2010).
Solo in Journey – drama OST for Paradise Ranch (2011).

meon si kera yang tinggal sekamsis...huhuhu~

Salam....

Hai korang,jumpe lg kite kat dlm blog yg serba serbi kekurangan serta adew lerr sket cacat celanyew..maklum lah,sme la jgak  dgn tuannyew....muahahaha~

Skrg nieh aq byk wat citer sal khidupan aq kat poli nie la erk...harap2 ler korang x jmu dgn citer sal aq nieh...skunk nie pown tgh blackout....tgh mlm plak tuh..mne x mnjerit satu dorm nieh...psl blackout nie stu hal mmbuatkn org mnjerit,n satu lg psl meon(nme samara  bg kera/monyet)....si meon nie dah lerr sekampung klu da kuar dr tmpt prsembunyian diorg...

Aper lg,diorg srg lerr dorm kiteorg nieh yg kaya dgn ‘makanan’....si meon nie jnis yg pndai tau mmbuat strategik...strategik mnyorok n mnakutkan org....klu nk diikutkn mau sakit jantung org dibuatnyew...hahaha~tp,stakat nieh aq x r lg dikejutkn oleh si meon tuh...alhamdulillah die x kacau aq...amin..nieh nak tunjuk sikit rupa si meon yang encem2 nie kat korang:

lbih kurang camnie la si meon tuh..

N yg x bleh thnnyew tyme die mnunggu org bwk makanan or org lalu...muka si meon tu mcm selambe jerp mmrhatikn org lalu lalang kt dorm uh tngok kot2 adew orang yang membawa makanan...bleh bla tol mke,blurr jerp aq tngok...aduii~ x tahan nk gelak pown adew....hahahaha~

Sabo je la...harap2 perjalanan aq kat dalam poli nieh berjalan dgn lancar...aq arap sgt x de blaku apew2 yg buruk n mmbuatkn aq ptus asa...aq just harap urusan aq kat sni yg datang nk blaja kerana ALLAH taala dipermudahkan dan berjalan dgn baik...amin~

Friday, July 1, 2011

games - angry bird~

salam...


kali nie aq nak memperkenalkan kat korang satu games feveret aq gak la...
angry bird...game nie memang membantu mengurangkan kegeraman or marah kat sesorang...
mane tak nyew,name game tu pown 'angry' bird...ye tak!!!hahaha...
maybe ramai yang da tau pasal game nie kan,game nie da glamour sekarang...


so,aq nak citer r sikit pasal games nie....kot2 korang x tau camner nak main game tuh...
bukannyew aq nak tunjuk expert sangat psl game nie...just nak terang je kat korang cara main kot2 korang berminat nak try main game nieh....best game nieh...


dalam game nieh pemain harus menggunakn lastik untuk menerbangkan burung bagi menembak 'pig'..setiap burung mempunyai pelbagai kelebihan...pemain harus menggunakan strategik yang bijak untuk menggunakan burung2 bagi menghapuskan kesemua 'pig' dan layak ke pusingan yang seterusnya...


pemain harus menggunakan burung2 itu bagi menghapuskan 'pig' kerana ingin membalas dendam terhadap 'pig' yang telah mencuri telur dari mereka...tapi setiap kelebihan yang terdapat pada setiap burung harus menangani setiap pertahanan yang dibina oleh 'pig' yang terdiri dari batu,ais dan kayu..setiap 'pig' juga mempunyai saiz yang berbeza bagi tahap kesukaran dihapuskan...mereka juga memakai topi keledar bagi mengurangkan setiap dinding yang dibina tidak menghempap mereka dengan mudah apabila ditembak dengan burung2..




                

vs




so,permainan bukanlah hanya untuk membuang masa sahaja..
malah,games juga membantu kita mengurangkan tekanan study @ melepaskan geram terhadap game disebabkan sesorang(macam game angry bird nieh)....
tap jangan la pulak sampai melampau2 main game nyew....sekejap2 sudah la...
idok lerr sampai lupa sembahyang n study pulok....ish3x~hak tu ye membuang masa...

so,selamat meng'enjoy' main game nie...
Shiny Green Star