Saturday, September 29, 2012

"Jom tingkatkan followers sampai lebam"

salam...

wahhh, dah lame aku tak join segmen2 nieh...
rindu lah plak (hark,boleh bla ayat..tuuttttt...sila abaikan)
korang nak join sekali pown bolehh.... meh, join ramai2...

klik :-


nak tengok perubahan follower korang kene letak follower korang yang sekarang nieh dulu, like this :



syarat-syarat penyertaan adalah eperti berikut (hahaha, skema giler kann... ok,maafkan saya) :

- buat entri bertajuk "Jom tingkatkan followers sampai lebam" n letak kan banner gambar seperti diatas..
- pastu, letak jumlah followers "yang sekarang"....

nak tau lebih lanjut klik je banner gamba kat atas tuh...
automatik kuar pasal segmen nie...
korang tak perlu lah nak kene manual taip link or search web and so on yang sama waktu dengannye...

ok, terima kasih.... salam...

Thursday, September 27, 2012

cream puff

salam...

oishie??? cream puff....
oh, sungguh terpikat aku bila tengok cream puff yang gebu lagi berkrim tuh... tapi tak pernah makan pown....kuang kuang kuang..
so, disebabkan cream puff yang berkrimmm gituh menyebabkan aku tertarik nak makan and membuatnye....

first tertarik dengan cream puff nie mase tengok citer absolute boyfriend(citer jepun)...hehehe... geram je nampak bile orang tuh buat... 
and then, aku search la resepi buat cream puff nie, dah dapat nak la try buat kan...
buat-buat menjadi la jugak... tapi rse die... ehem ehem (well bo...leh la jugak makan)..
nak buat macam mane,aku budak baru belajar... silap dan salah, mintak tunjuk ajar... is right?? belajar dari kesilapan kate kan.

bukan ape... roti die tu dah ok dah, lembut... cume krim die tuh agak pelik sikit rase die (a...gak la... T__T).. 
eleh, cume tak manis jew kowt (oho... nak cover salah la tuh)..
uhukuhuk~
mane tak pelik rase kalau roti tu memang dah tawar,so... tak kan la krim pown nak rase tawar kan... memang FAIL la rase die...

aku makan pown nak tak nak je telan creamtawar pufftawar tuh... hakhak
buat je la muke selambe badak sumbu makan nak nunjukkan yang rase die ok...hoho, tapi tekak dah nangis meraung-raung dah nak menelan cream puff tuh... ish ish ish, teruk nyew lah perangai kan...

ye aku tau... tapi tak pe tak pe... aku tau mane silapnyew...
tengok la nanti... balik je rumah, aku buat sedap2 macam orang jual tuh...Muahahahaha (gelak belagak sikit)...
insyaallah menjadi nanti.... doakan semoga menjadi ye...

ok,aku off dulu... salam (n____n)*




Saturday, September 22, 2012

sunburn???

salam...

sunburn... satu perkataan yang femes jugak la dikalangan semua orang kan... espeially perempuan...

semua citer ini tiada niat nak menyakitkan hati mane-mane pihak ok.... nie sumer berkaitan dengan diri aku.. so, harap korang tak terasa lah ye sepanjang korang baca post nie...

sunburn...hurmm, aku memang jenis tak kesah pown kalo berjalan dibawah sinaran matahari... tak perlu pakai pown produk perlindungan uv or sunblock and seakan dengannye...

tapi semenjak gie pantai aritu.... huh, kompem muke gaye nak jadik orang minyak pown adew... tapi tak la betul2 nak jadi macam orang minyak..
main air sampai tak ingat dunia kowt smpai muke nak terbakar pown tak sedar..hakhakhak (ko ingat ko umur 5 taon suke suki nak main air ala-ala dalam filem???hoho)
dah sampai bilik baru rase semacam muke... memang terbaik la kan.. gelapnye boleh tahan !!! and untuk pengetahuan korang,aku bukan pergi pantai dengan couple macam yang lain2 tu,aku pergi ngan member "perempuan" okeyh... just nak relax2 kan minda yang serabut dengan pelajaran.... cewah, macam dah banyak je ilmu yang aku dah blajar kan... ok, berbalik kepada tajuk asal...


and.... sejak dari kejadian tu lah aku nak cari produk perlindungan uv or sunblock nieh.... (hahaha, dah jadik macam tu baru nak jage muke... kan dah padan muke aku T___T sobsobsob
tapi aku kalo bab-bab produk2 kecantikan and penjagaan nie tak bapew pakar sangat... nanti kalo pakai tibai mane-mane produk, tak ke naye muke aku nanti... fuhhh, tak sanggup den... banyak perkara negative nyew...

1 st - membazir duit
2 nd - tak sesuai ngan kulit muke

kalo macam tuh baik aku say "no,thank you" je la kat produk tuh..
so,sesape yang pernah pakai produk perlindungan uv or subnblock yang ok dengan kulit yang berminyak macam aku nie and hargenye harap tak la mahal sangat boleh la recommend sikit dekat aku nie...
berkongsi-kongsi maklumat,x salah kan..

bak kate orang "sharing is caring"...
so sesape yang tak share tuh makne nye die tuh bukan seorang yang caring lah ye.. huh,x leh nak jadikkan calon nieh...hehehe..
kidding-kidding is always me.. 

don't forget to share with me and to other readers...
thanks and salam penutup~







Thursday, September 6, 2012

I AM SO TIRED !!!

salam...

lame tak jenguk sini..
busy dorhh.. kerje dah semakin menggunung...
masalah tempat praktikal pown belom settle lagi...
risau tak dapat tempat jer...

sekarang nak kejar settle kan assignment dulu...
sumer kene submit next week...
fuuhhh,memang terbaik lah kan..
bak kate member-member aku : "kite memang suke wat keje last-last minute kan..."
well, tu memang tak dapat nafikan sebab mase rehat sekejap je kowt..
malam jer rehat..

kelas start dari pukul 8 pagi sampai pukul 5 petang..
(hoho,dah gaye masuk kerja kat office plak kene masuk n balik waktu tuh)
dengan tiap-tiap hari aku kene mendaki bukit bakau, tangga tinggi menggunung bagai sebab tu laluan ke kelas..
dah mengalahkan orang ber'ekspidisi' je aku rase...
so,penat tak yah nak cakap la kan..

kalau dah sampai bilik tuh balik dari kelas... kiteorang dah jadi macam gambar kat bawah nie dah aku rase


mase nak siapkan assignment tuh memang satu cabaran yang agak besar la bagi kami student kat sini...
so, sorry la kalau belog aku nie dah bersawang kiri kanan yerr..
belog nie pown dah boring je aku tengok... huhuhu, x de idea ma..
masa pown tarak..

ok lah, nak siapkan assignment plak...
dah tenang dah sikit lepas aku luahkan kat sini...
thanks sape yang sudi setia membaca kat belog nie..

wassalam (n____n)*

Shiny Green Star