Thursday, June 28, 2012

seriously???

salam...

betul-betul terkejut mase bukak je muke buku pagi nie,terus adew member anta mesej kat chatbox....
dalam hati *eh?? kenape pulak nieh?? macam adew something yang urgent je nak bagitau.....*
so,aku bukak la chatbox tuh...

die tulis name aku kemain panjang menjela-jela sampai tak cukup ruang chatbox tu je....titik die perggghhh,panjang sedepa adew kowt...
*imagine like she was shouting my name too long la kannn..*

huh?? ape kene dengan minah sorang nieh...
bukak2 dah kene name aku ditulisnyew panjang-panjang...pekehal??
so,aku tanye la die,why??? and opkos la jawab salam terlebih dahulu...it wajib okeyhh...

and guess what...*sambil angkat kening double-jerk*
she get chance to further study at my place...
waaaaaahhhhhhh.... i got my old best friend to further study together again...
tambah lagi sorang member lama...boleh study same2,makan same2,balik same2... i can't wait for that time to come...
menjerit-jerit aku kat dalam bilik sesorang,bergolek-golek atas katil sebab betul2 tak sangke...
sampai abang aku marah2...

bro : "pekehal ko nie??? menjerit-jerit!!!"
me  : "oh,tak de pe2...member nie ha.." (tapi dalam hati...menjerit-jerit happy..kui3)

yeeehaaa.....
oh,i can't believe it... finally,it become reality..
alhamdulillah sangat-sangat....
i am very happy.....

so,thankful to Allah for what happened...
say Alhamdulillah for everything what we get...
ok,wassalam~

miss kawan2 lama...

salam...

bile dah membesar sumer dah duduk jauh-jauh...
sorang sambung belajar kat situ lah,sana lah,sinun lah...
berpecah-pecah,dah susah nak berjumpe sorang2... tapi...nak buat macam mane,kena la berkorban... ilmu tu penting dan harus dicari tak kire dimane sekali pown...


dari kawan sekolah rendah hingge la ke kawan dari sekolah menengah,sumer dah susah nak berjumpe sekarang...
kalo yang terserempak tu pown,sumer dah segan silu nak bertegur(termasuk la aku sekali)...
dulu berkawan kemain kamcing,sentiasa kepit tersepit ngan member-member kemana saje nak pergi....
bile dah berborak tuh,tak ingat dah cikgu kat depan mengajar,bertepik marah2...
sentiase adew je cerite yang nak diciterkan..


dekat chatbox je berborak macam biase,bergurau bergelak dengan member2 lama..tapi bile dah betoi2 berjumpe,rase kekok bengkok giler je kan nak bersuare...
mulut rase berkunci dengan kunci mangge besar gajah je gayenyew...susah nak bukak... otak mule la kusut masai nak cari idea ape nak cakap..
sekali tanye,sekali jawab...sekali tanye,sekali jawab...
and then *silence* =..=


kalo dulu2...sekali tanye,pergghh jawabnye beratus-ratus kowt adew..
adew2 je nak jawab... ligat pulak kepale otak kite nak mencari jawapannyew... dulu perangai gile-gile nauzubillah...nak ke arah kanak-kanak rebina riang ria raya pown adew...
hahaha,panggilan yang tak pernah lekang untuk geng kiteorang dulu2...
memang happening gile... 

dah perangai pown adew gaye orang laki kowt,hilang sikap lemah gemalai orang pompan yang dulu2 suke warne pinky pinky and the girlish thing.... sumer tak matang je otak... sikap dengan laki main redah je... berkelahi,bergurau dah macam adik abang jew...hahaha,well, we are one's family.... tapi batas pergaulan dengan lelaki tetap dijaga okeyh..
tapi tak la melampau sampai tak nak pakai baju kurung!!! 
we still in the right path...


tapi tu sumer dah menjadi kenangan...
sumer busy macam dah bukak satu syarikat yang besar and dieorang sumer berpangkat dato' datin je gayenyew..
nak buat reunion tak lepas-lepas lagi dari dulu... sebab ramai yang tak dapat datang...
tapi tu sumer tak boleh nak disalahkan sebab masa cuti setiap Uni lain..
the important is we must decide to do the reunion on the right time together when all have a free time...betul kan??


so,berharap sangat-sangat reunion kali nie menjadi...
cuz,i miss u all sooo much my frenzzz...

hope this plan will become a reality...insyaallah~
see ya again...wassalam... =) 



 

kesian~

salam...

petang nie tetibe rase lapor pulak...
nak makan something la...nguhuhu...  try persuade kak ngah masak something....heh!!! hampeh,buat derk je die bagi kat aku and gie main pingpong ngan abang aku kat depan rumah... hohoo,lagi haru aku...
and then,nampak mak tengah rest dekat ruang tamu depan...
hah!!! mengayat jap kat mak aku suruh cook something...

ting!!! lampu atas kepala menyala...heheheee(gelak evil jap)...

me : mak,lapar la.....
mum : gie la cari makanan kat dapur tuh.
me : mak.. nak cekodok...
mum : gie la masak...
me : nak mak masakkan.. mak masak sedap(ceeehh,ayat boleh bla betol)..
mum : ahh,tak nak la mak... mak nak sembahyang.. aok tu dah reti masak,masak je la sendiri..
me : *LOL*

tu la keputusannyew,k.e.n.e. b.u.a.t s.e.n.d.i.r.i!!!
huhuuhu..perut nie dah macam-macam lagu dah berbunyi nieh...
lagu dangdut yang aku dok pernah aku dengar pown sekali berdengdang kat dalam perut nieh....
kriiiuuukkk~ krriiiiuuukkk~ krrriiuuukk~

dah tak boleh tahan sangat dah nie,gie dapur...
amik cerek elektrik,isi air and then masak...
tunggu la air tuh masak sambil kepala otak nie pikir nak makan aper..

*ketak!!* huh,air dah masak..
ambil gelas,koyakkan kepale paket nescafe 3-1 regular and tuang dalam gelas... bukak peti kuarkan milo,gula and susu pekat...
sesudu milo,sesudu teh gula and sesudu teh susu pekat..
campak sumer dalam bancuhan air nescafe tadi... dah siap...

tadddaaaa.....
bancuh neslo cipataan sendiri saja lah...hoho....terase malas tetibe nak buat something(sebab nak kene masak and so on)...nasib la ko peruttt dapat tuan punye badan macam aku nie...
berlapar la jawabnyew perut aku nie... bertuah punye tuan badan(kalo la perut boleh berkata-kata....itu lah yang akan dikatakan kowt)...


nak buat camner...malas menang,rajin kalah.. 1-0
tunggu je la mak masak untuk makan malam... 
i will wait for u "DINNER"...muahahahaha...

so,jangan jadik macam aku...
kalo tidak,tak pasal2 korang mimpi kene marah ngan perut korang sendirik malam karang...kehkehkeh...

ok,chiao dulu~





Wednesday, June 27, 2012

#wordless thursday


 salam...

Take Benefit Of 5 Before 5