Friday, July 1, 2011

games - angry bird~

salam...


kali nie aq nak memperkenalkan kat korang satu games feveret aq gak la...
angry bird...game nie memang membantu mengurangkan kegeraman or marah kat sesorang...
mane tak nyew,name game tu pown 'angry' bird...ye tak!!!hahaha...
maybe ramai yang da tau pasal game nie kan,game nie da glamour sekarang...


so,aq nak citer r sikit pasal games nie....kot2 korang x tau camner nak main game tuh...
bukannyew aq nak tunjuk expert sangat psl game nie...just nak terang je kat korang cara main kot2 korang berminat nak try main game nieh....best game nieh...


dalam game nieh pemain harus menggunakn lastik untuk menerbangkan burung bagi menembak 'pig'..setiap burung mempunyai pelbagai kelebihan...pemain harus menggunakan strategik yang bijak untuk menggunakan burung2 bagi menghapuskan kesemua 'pig' dan layak ke pusingan yang seterusnya...


pemain harus menggunakan burung2 itu bagi menghapuskan 'pig' kerana ingin membalas dendam terhadap 'pig' yang telah mencuri telur dari mereka...tapi setiap kelebihan yang terdapat pada setiap burung harus menangani setiap pertahanan yang dibina oleh 'pig' yang terdiri dari batu,ais dan kayu..setiap 'pig' juga mempunyai saiz yang berbeza bagi tahap kesukaran dihapuskan...mereka juga memakai topi keledar bagi mengurangkan setiap dinding yang dibina tidak menghempap mereka dengan mudah apabila ditembak dengan burung2..




                

vs




so,permainan bukanlah hanya untuk membuang masa sahaja..
malah,games juga membantu kita mengurangkan tekanan study @ melepaskan geram terhadap game disebabkan sesorang(macam game angry bird nieh)....
tap jangan la pulak sampai melampau2 main game nyew....sekejap2 sudah la...
idok lerr sampai lupa sembahyang n study pulok....ish3x~hak tu ye membuang masa...

so,selamat meng'enjoy' main game nie...

No comments:

Post a Comment

Shiny Green Star