Friday, June 28, 2013

kawan kerana rupa dan harta... cehh !!!

salam...

tajuk post kali nie banyak berlaku di sekeliling kita...
antara sedar dan tak sedar je..
aku paling pantang kalau orang jenis yang agak memilih kawan..
lebih-lebih lagi kalau seseorang nak pilih kawan yang cantek, kaya, hot and glamour jerrr...

especially kalau dia jenis perasan yang diri dia tu cantik sannngat..kompem nak pilih kawan yang sewaktu dengannya... 
*pelik aku dengan orang macam tuh*

tu baru satu kes, ade jugak jenis kawan sebab orang tu kaya..
alang-alang kawan tu boleh la belanja-belanja kannn...
kalau berkawan sebab hati ikhlas tu alhamdulillah la, takde niat sebergitu...

tapi jenis berkawan sebab latar belakang orang tu or adew udang disebalik batu... *kesian udang tuh,selalu dipersalahkan* ish3x
tu memang mintak pelempang laju-laju jerp aku nak bagi..

ok, yang tuh kita tak kisah sangat..
tapi ade jugak yang satu ni, dah la memilih kawan yang cantik2 je.. pastu membuli or mensisihkan orang yang kononnya tak setaraf dengan diri dia la kooowwt... 
yang tu aku eeiiyy eeiiyy je kann..
hakhakhak... jangan la sebabkan orang tu tak cantik korang boleh layan die sesuke hati..

agak-agak la sikit kalau nak memilih kawan tuh.. 
jangan la sampai menyakitkan hati orang lain..
kawan biar seribu-sejuta pun takpe,takde sape nak larang.. kalau ade meh sini aku bagi flying kick free on charge je.. kekasih biar satu - yang ni jangan nak lebih2 yerr..

muka dah cantik, dapat geng cantik2, kann lagi cantik kalau perangai pun cantik.. sweet giituuwww
so, jaga adab pergaulan sesama manusia dan batas2 pergaulan jika bersama orang bukan mahram..

bukan nak berceramah or berlagak baik n alim..
just nak menegakkan keadilan sesama manusia.. sebab perkara ni berlaku di sekeliling dan banyak aku dengar cerita dan kesedihan orang lain.. walaupun perkara tu tak terjadi dekat kita, tapi tak adil bagi orang yang menanggung semua tu..
semua ciptaan Allah cantik tapi takde satu pun yang sempurna melainkan-Nya, cuma kita yang buta.. 
hanya pandai menilai dari luaran saje..

semua kekayaan dan kecantikkan tu sementara dan kita nie hanya pinjam je..bila2 je Allah boleh tarik balik.. 
so, bersykurlah dan jangan mensia-siakan kelebihan itu dengan melakukan sikap yang menampakkan keburukan disebalik kelebihan itu..

sampai sini je luahan hari ni..
nak tido golek-golek atas tilam yang empuk - yeahh, balik kg
till then, wasalam :D

8 comments:

  1. does it happen to you my dear..

    ReplyDelete
    Replies
    1. no... it happen to my friends...
      i'm okay... don't worry :D

      Delete
  2. maccam tahu je. hehehe. tah betol tak dok. hmm -..-

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau ape win ??
      ape yg betol ape yg tak nyew ?? ce citer, ce citer

      Delete
  3. maccam tahu je sape org yg dimaksudkan memilih kawan tu. ehehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sape ?? bkn win or member2 yg lain...
      nie dr pemerhatian kome je, org tu koi pun xknl.. hakhak

      Delete
    2. nak kene sebut name kat sini ke? hehe. ohh org lain. ingatkan sape laaa tadi. tapi ade jugok dgr cite psl die. yg asma kenal n win pun kenal.

      Delete
    3. Who ?? If u want to tell me, just send by fb chat okeyh... I also want to know... so mystery. ?. Wuhuuuu....

      Delete

Shiny Green Star