Sunday, June 9, 2013

baby

salam...

perkara yang boleh buat aku geram selain patung bear ialah baby..
comelll sangat2... muke innocent ditambah pula dengan muka yang suci comell itu... so cuteee :D

so, nak diceritekan.. semalam anak mak sedara yang baru beberapa bulan tuh datang rumah... memang menatap habis la dengan baby tuh...
bukan ke orang kate, bau baby ialah bauan syurga...
(hmmm, memang aku cium habis2 la baby tuh.hahaa) 
and and andddd, aku dapat dukung baby tuh.. wahh,teruja aku...
kuikuikui... first time pegang die...

mule2 takut jugak nak dukung.. takut terkulai kepala baby tuh kann... tak pasal2 aku yang bersalah disitu...
baik je budak tuh, tak nangis pun time aku dukung die...
so, disitu menambahkan lagi kegeraman aku terhadap baby...

adew jugak sorang budak nie and tak dipanggil baby dah la sebab da besar, umur dalam 1-2 tahun gitu la...
budak yang chubby2 yang berjalan terkedek2 ala-ala nak jatuh je nampak tu pun boleh buat aku geram nak cubit2.. (bukan cubit yang jahat tuh okeyyh =..= !!)
aku nie penggemar budak techik yang comel2...

so, kalau nampak mula geram nak dukung or cubit2 pipi budak yang montel ituh... geram!!!
and the last speech aku ialah, aku pelik kenapa la ade jugak insan yang boleh pukul/dera budak kecik, buang anak - yang comel2 pulak tuh..
takde rasa kesian langsung aku tengok dieorang dera budak2... ish3x~ aku pulak rasa nak dera2 orang yang mendera budak2 tuh..hahaha :D

anak kan anugerah bagi ibu bapa... pembawa rezeki...
so, jangan la emo n cepat naik angin sangat bila anak nakal sikit, biasa la budak2 nakal.. tegur elok2..
siapa setuju angkat tangan... (hmmm, takde ke ?? - soalan mintak pelempang...hoho)

that all... see ya
wassalam~

2 comments:

  1. org yg buang baby tu sebab dah dengar hasutan syaitan. syaitan dah menguasai diri sampaikan baby yg sungguh cute tu pun dia boleh campak dlm sungai, dlm tong, dalam loji kumbahan etc. nauzubillah.

    ReplyDelete
  2. Wina Suhaimi : yeahh, that right.. orang macam tuh takde pegangan agama...
    iman mudah goyah, tu syaitan boleh kuasai diri seseorang tuh...

    ReplyDelete

Shiny Green Star