Monday, December 24, 2012

1# my work

salam...

selamat cuti kepada sumer... hoho 
happy sebab aku takyah gie keje harinie..hahaha,jahat tak???
ok nak citer kat sini pengalaman aku praktikal sepanjang minggu lepas.. diatas permintaan member aku(heh!! ingat ko glamorr sangat dapat permintaan segalak =.=)aku post la entry nie..

hermm first day...
aku bangun,solat subuh,mandi,bersiap,sarapan and blah ke tempat praktikal...
sampai2,member se'geng' dengan aku dah tercongok kat depan opis tuh..hehehe... buat muke selenge turun kereta and gie kat die..
sorry naik kapal terbang frenzz.. >.< 

naik tangga menuju ke opis tuh dengan penuh debaran di dada(hah,amik kau kuar terus sastera BM aku)..
masuk2,berjumpa dengan seorang akak nie salah sorang pengurus besar jugak la kat company nieh(akak tuh yang suruh panggil macam tuh okeyhh,she said no need to call her puan)-ingat tak kahwin lagi...hoho..

kiteorang ditaklimat oleh akak tuh mengenai kerje2 kat situ and rules ditempat kerja...ok,dengan penuh tawaduq nyerr kiteorang dengar...hahaha
tapi ayat yang tak leh blahnye akak tuh siap bagi WARNING lagi..
she said

-silence kan phone(normal la kan..taak kesah sangat yang nie)-tak suruh pown memang kene buat...
-jangan main phone masa waktu opis. break time boleh(it means from 1pm until 2pm ONLY T__T)
-jangan search internet gune komputer opis even phone sendiri..pakai broadband sendiri pun tak boleh.. melainkan saya yang suruh awak cari maklumat menggunakan internet..paham??

and perkara lain lagi lah nasihat die...garang wooo..nak telan air liur pown takut.. akak tuh punye garang macam nak menyoal siasat penjenayah yang sgt dikehendaki je-kiteorang la tuh...
lepas tu baru akak tuh bawak kiteorang masuk and perkenalkan pekerja2 lain and 4 orang lagi budak praktiikal..
1 dari ukm,1 dari uitm and 2 lagi dari unitech tak silap aku..
sumer budak degree..wah rase tercabar gak kat situ...ngee~

baru nak melabuhkan punggung diatas kerusi yang tak bapew nak empuk tuh akak dah suruh amik satu file sebuah company yang menjalankan perniagaan berkontrak.. haa... dari situ lah bermulanye penderitaan kiteorang..uwaa..

banyak perkara baru yang tak pernah blaja mase kelas UBS.. memang pening lah... dah la company tu banyak buat salah dalam keep in data dalam buku perbelanjaan dieorang... dalam buku tulis lain dalam penyata tulis lain..hah,memang cari nahas betoi la ngan kiteorang... terpakse la tanye akak nak buat camner dengan masalah camnie.. pikir 20 kali gak nak gie tanye akak tuh...mau die marah...sentap kat situ jap gi kang...

mujur mood akak tu ok..die terang la kat kiteorang...
then,kiteorang smbung la keep in company tuh punye expenses dalam sistem UBS-ikut kefahaman kiteorang tyme blaja arituh...

---->5 minute kemudian...................

akak tuh datang nak cek kiteorang buat..aaarrgghhhh..
habis la.. mule2 akak tuh cek,die senyap je...
sekali die bukak mulut,sumer die komen..

akak : nie kenape masuk kat sini??? nie gune code xxxx/xxx...
expenses nie kene tulis description macam nie..ish kamu nie.. kamu blaja tak mase kat sane?? banyak salah nie.. buat semula!!

kuang kuang kuang...kan dah kene marah.. kiteorang senyap je la..
tak kan nak melawan plak kowt... baiki la blek sumer tuh..
pening tuh takyah cakap la.. kalah sakit magrain...
nak nagis pown adew..huhuhu
nak balik jeww pikir tyme tuh... rase mase berjalan macam lambat sangat...

to be continue.................   

1 comment:

  1. cerita yg menarik. eh sape yg request tu eh hahaha. gudluck for the next dayssss plus weeks di sana kehkeh

    ReplyDelete

Shiny Green Star