Thursday, July 12, 2012

berubah...

salam...


rasa macam something jew kat dalam hati nie lepas bace satu novel karya Hlovet ber'title' contengan jalanan (hurmm,tak habis2 dengan novel Hlovet die tuh...fuhh)...
jalan citer die penuh dengan pengajaran untuk diri aku sendiri mahupun sesape sahaje yang menghayati isi novel tuh...



dalan novel nie,aku belajar bende baru pasal muzik and art...
name2 and music yang aku tak pernah dengar pown adew diceritekan dalam novel tuh...ceruk sangat ke tempat aku duduk sampai aku tak tau satu haram pasal muzik dieorang nieh.. ke dieorang ni jew tak glamer???(oohhh,aku memang nak kene sepak laju2 ngan fan dieorang nie kowt)
opsss!! okay2,its a mistake.. sorry..
they are very "the legend of the music player" kann...


novel nie mengisahkan 2 orang yang berbeza...
Fend atau nama sebenarnye Affendy dan K2(care sebutnyew K-squre) atau nama sebenar Ku Kamaruzzaman...
citer nie pasal perjalanan dieorang untuk kembali ke pangkal jalan yang benar,jalan yang diredhai oleh Allah swt...


citer yang penuh bagi kesedaran... aku nie dah terlebih feeling dah kowt bace novel nieh... lebih2 lagi bilew adew watak sampingan-chad(irsyad) dalam novel tuh meninggal pada 1 syawal.. perggh,lagi la sentap hati nak bace.. sedih kowt..
nasib baik chad dan Fend sempat menemui jalan yang benar ketika mereka ke Australia pada musim ramadhan sebelum Chad menemuai ajal..


satu baris ayat mampu mengubah hidupnyew :


the man who decide to change on the 12th hours dies on the 11th.


sungguh ayat tuh banyak memberi kesan kepada watak-watak dalam novel nieh... dan sedikit sebanyak kesannyew kepada aku..
rase tercabar pown adew bile bace kesungguhan dieorang nieh untuk berubah..dan aku??
aku akan cube untuk menjadi lebih baik dari diri aku yang sekarang..


lepas bace novel nieh,rase macam teringin pulak nak khatam kan Quran dalam bulan ramdhan yang tak lama lagi nanti...
berjaya tak berjaya tu lain story...
tiada yang mustahil jika diusahakan dengan bersungguh-sungguh kan... 


till then,wassalam~

No comments:

Post a Comment

Shiny Green Star