Saturday, July 21, 2012

berpuasa...ramadhan~

salam al-mubarak...


wah...lain sikit bunyi ye tak... well,dibulan yang penuh keberkatan ini,eloklah buat pahala banyak2... tinggalkan daripada membuat dosa (patutnye bukan pada bulan ramadhan jew,tapi setiap masa..)



hari nie dah hari ke dua umat islam berpuasa.. alhamdulillah,aku pun dah berpuasa untuk kali yang ke dua..
ok,nak dijadik kan cerite... sepatutnya aku nie menyambut 1st puasa kat poli,tapi lepas dah dapat lampu hijau from felo,hurmm ape lagi cabut(lari)la dari poli lepas settle sumer bende...
i mean pendaftaran,check in bilik and so on la yang kene uruskan..

pagi nak bertolak tuh memang kalut gile lah sebab kene bertolak awal before pukul 8.30 a.m... mau bangun pukul 6...
hurmm,nak ke sana mengambil masa 2 jam dari rumah..
memang tak sempat derr.. bersiap2 pown bertolak dah pukul 6 setengah lebih.. opkos la sampai pun nak dekat 9 pagi..
mau tak mengamuk pensyarah yang handle kiteorang pagi tuh masa aku sampai... hehehe,sorry sirrrrr.. 


at least,aku awal la jugak dari orang2 yang lagi lambat dari aku sebab dieorang siap kene marah lagi nak pensyarah tuh depan2..
sentap hati maknak gak aku kalu kene macam dieorang tuh..
btw,thanks mum and dad for drive laju2 sebab nak kejar pukul 8 setengah tuh..mum and dad,meh nak kiss sikit meh,muuuuuuaaahh =..=~ love u~ (only for my mum and my dad okeyh)


ok,berbalik dari kes sebelum nieh..
DONE!! daftar pengajian dah settle... so,lepas nie nak daftar kamsis a.k.a asrama and check in bilik...
mak aiiii la aku sebab sampai2 kawasan pendaftaran kamsis tuh memang padat and mampat la orang tengah berbaris.. 
mau tak mau aku kene jugak join perbarisan tuh.. mau aku tak berbilik sat gie kalu tak berbaris... huhuhu


sesak~ tu jew yang aku dapat gambarkan tyme beratur tuh..
tak kire la tyme nak masuk bilik pendaftarn tuh or tyme nak kuar dari bilik tuh.. penyek2 aku nie,mau sampai jadi lempeng adew kowt..tapi alhamdulillah,dapat la bilik..
dah tuh ape lagi...cepat2 cari bilik,masuk..


and know what happen?? memang terbaik la bilik... aku tabik r sape penghuni sebelum nieh,korang memang suke buat bilik tuh macam stor kannnn..
hangin satu badan aku dibuatnyew..
ingat masuk2,nak terus kemas barang... tapi terpakse la kemas bilik tuh dulu.. nasib baik la hari tuh 1 day before puasa..
adew la tenaga nak charge balik.. thanks again for my mum sebab tolong kemaskan sekali..


dah siap kemas bilik tuh,ayah call suruh cepat sikit sebab nak kejar jemput adik pulak.. hurmm,sempat kemas bilik jew la jawabnyew..barang2 sumer campak je dulu dalam almari..
and then,cabut la balik rumah..wehehehe...
dapat puasa kat umah hoii,dapat puasa kat umah hoii~ opss,i should say-alhamdulillah...


tapi nak apologize jugak kat member2 and my lovely roommate sebab tinggal kan korang camtuh jew.. aku nie memang kawan yang teruk kan.. i'm so sorry guys.. i didn't mean to do that to u alls..


ok,no tear tear..
nak wish jugak- selamat menyambut ramadhan al-mubarak to readers and also to my fwenz... 
nak mintak maaf jugak jika empunya belog nie adew menggunakan bahase yang annoying kat korang or post yang buat korang terase kew,and also bahase yang agak kasar ke... sorry sangat2..


so then,wassalam..selamat berpuase~







4 comments:

  1. selamat berpuasa asma' mwahaha untung la org tu balik berbuke dkt rumah. haiii~cek mek mollek

    ReplyDelete
  2. Wina Suhaimi :
    alhamdulillah r jugak dpt pose 1 day ngan family...rezeki msing2 kn... mne tau nnti Win pulak dpt berbuke pose kt umah...

    ReplyDelete
  3. hehe sebelum raye tu je la. maleh nok balik.

    ReplyDelete
  4. Wina Suhaimi:
    malas jew kejenyew....ish ish~

    ReplyDelete

Shiny Green Star