Thursday, June 28, 2012

miss kawan2 lama...

salam...

bile dah membesar sumer dah duduk jauh-jauh...
sorang sambung belajar kat situ lah,sana lah,sinun lah...
berpecah-pecah,dah susah nak berjumpe sorang2... tapi...nak buat macam mane,kena la berkorban... ilmu tu penting dan harus dicari tak kire dimane sekali pown...


dari kawan sekolah rendah hingge la ke kawan dari sekolah menengah,sumer dah susah nak berjumpe sekarang...
kalo yang terserempak tu pown,sumer dah segan silu nak bertegur(termasuk la aku sekali)...
dulu berkawan kemain kamcing,sentiasa kepit tersepit ngan member-member kemana saje nak pergi....
bile dah berborak tuh,tak ingat dah cikgu kat depan mengajar,bertepik marah2...
sentiase adew je cerite yang nak diciterkan..


dekat chatbox je berborak macam biase,bergurau bergelak dengan member2 lama..tapi bile dah betoi2 berjumpe,rase kekok bengkok giler je kan nak bersuare...
mulut rase berkunci dengan kunci mangge besar gajah je gayenyew...susah nak bukak... otak mule la kusut masai nak cari idea ape nak cakap..
sekali tanye,sekali jawab...sekali tanye,sekali jawab...
and then *silence* =..=


kalo dulu2...sekali tanye,pergghh jawabnye beratus-ratus kowt adew..
adew2 je nak jawab... ligat pulak kepale otak kite nak mencari jawapannyew... dulu perangai gile-gile nauzubillah...nak ke arah kanak-kanak rebina riang ria raya pown adew...
hahaha,panggilan yang tak pernah lekang untuk geng kiteorang dulu2...
memang happening gile... 

dah perangai pown adew gaye orang laki kowt,hilang sikap lemah gemalai orang pompan yang dulu2 suke warne pinky pinky and the girlish thing.... sumer tak matang je otak... sikap dengan laki main redah je... berkelahi,bergurau dah macam adik abang jew...hahaha,well, we are one's family.... tapi batas pergaulan dengan lelaki tetap dijaga okeyh..
tapi tak la melampau sampai tak nak pakai baju kurung!!! 
we still in the right path...


tapi tu sumer dah menjadi kenangan...
sumer busy macam dah bukak satu syarikat yang besar and dieorang sumer berpangkat dato' datin je gayenyew..
nak buat reunion tak lepas-lepas lagi dari dulu... sebab ramai yang tak dapat datang...
tapi tu sumer tak boleh nak disalahkan sebab masa cuti setiap Uni lain..
the important is we must decide to do the reunion on the right time together when all have a free time...betul kan??


so,berharap sangat-sangat reunion kali nie menjadi...
cuz,i miss u all sooo much my frenzzz...

hope this plan will become a reality...insyaallah~
see ya again...wassalam... =) 



 

No comments:

Post a Comment

Shiny Green Star